9 Haziran 2010

4444 Kez Okunacak Duayı 2222'de Bırakırsanız Ne Olur

Merhaba,
İbretlik bir hikaye anlatmak için buradayım.
Titreyip kendinize gelin, akıllı olun lan!

Vakti zamanında -bendeniz sivilceli bir ergen iken-, bir arkadaşım benden hem maddi hem de manevi değeri olan bir şey ödünç almıştı. Bir hafta sonra getireceğim dediği halde bir ay geçti getirmedi. Ama nasıl tırsıyorum kaybetti, başına bir şey getirdi diye..
Neyseciğime, 
bir gün evde otururken, mü'min anamın bir dua kitabını buldum, öylesine karıştırdım bakalım neler yapılabiliyormuş dualarla diye. "Alla alla anaa bu da mı yapılabiliyormuş, aa doktora boşuna gidiyor bu insanlar, aa büyü de bozuluyormuş aaa" derken bir baktım "dilek duası" diyor. 4444 kez okunması lazım diyor..
Hadi dedim ph, yaparsın sen, azcık sık götünü halledersin bu işi..

Başladım okumaya.. Ara veriyorum tabii bazen ama sonra yine devam ediyordum. 2000-3000 gibi okudum ama 4444'e gelmenin imkanı yok. Bir türlü bitmiyor. Sonra zaten araya fazla zaman girdi unuttum ben duayı okumayı. Dua tamamlanamadı, yarım kaldı.

Ne oldu peki hıı ne oldu?

Benim emanetin yarısı geldi..!!

Ödünç verdiğim arkadaş, emaneti kırmış. İki üç parçaya ayrılmış emanet, parçalardan bir iki tanesi kaybolmuş. "Al bak bununla evlen..!" gibi tutuşturdu elime gedik kalmış şeyi. Arkadaşı elimde kelebekle kovaladım ama ne fayda tabii, gitti bitti. Senelerdir bir köşede masum masum duruyor artık bir işe yaramamanın hüznü çökük üstüne o günden beri. çökük evet.

Durum bu, ibret alın, akıllı olun!! 

i ♥ Vodafone



Neden dana kadar Vodafone logosu koydun, maaşa mı bağladı seni, nereden çıktı bu derseniz, başlığı gösteririm size ve hemen nedenini açıklarım:

Arkadaş, ben hayatımda Vodafone kadar düşünceli, empati, sempati sahibi şirket görmedim.
Hangi operatör yapar onun yaptığını hıı hangisi?

Benim kontörüm yok. Hiç yok. Bitti. Nanay..
Ama gaza geldim ve kardeşime mesaj göndereyim dedim. O da ne.!!

"Mesaj gönderilemedi. Numara kullanılmıyor."
dedi.

Kontörümün olmadığını yüzüme vurup beni kendime rezil etmemek için çabaladı, bu kadar da düşünceli işte..
Benim numaram mı kullanılmıyor, mesaj göndereceğim kişinin numarası mı bunu belirtmedi, tabii bu yüzden ben gayet burnu havada bir tip olarak direkt karşı tarafın numarasının kullanılmadığını algıladım ve kontörümün olmadığı gerçeğinden kısa bir süre de olsa uzaklaştım.

Kim yapar bu kim yapar, o gibi bunu kim yapar..!
Bayılıyorum ona.. 

I kalp Vodafone
i (H) Vodafone
i ♥ Vodafone