14 Ekim 2010

+ Velet Yazısı Uyarmadı Demeyin

Aslında ne yazacağımı çok da bilmiyorum. 
Şeyden başlayalım ımm simgelerden, sembollerden.. Bir gruba dahil olma gereksiniminin insana neler yaptırabileceğinden falan ne bileyim işte..
Tee Hunlarda bile var olan bir gariplikten bahsedeceğim size. "Kazıma" diyebiliriz buna, Scarification. Üst derinizi yüzerek vücudunuza kalıcı iz bırakma. Sadece Hunlarda değil tabii Afrika milletlerinde de var bu gelenek. 
Misal şurada bir şey var bakabilirsiniz, burada da var, burada da var, burada da. Yazılarda bu işlemin hem tarihi serüveninden hem de tekniklerinden uzun uzun bahsediliyor. 

Şimdi gelelim + velet kısmına, yani görsellere. 
Bunlar geçmişten örnekler olsun. Peki bugün nasıl oluyor bu, yapılıyor mu hâlâ.? Evet efenim, bugün de yaptırılıyor bu. Aslında biz bunu farklı şekillerde görüyorduk zaten. Sevdiğinin adını orasına burasına kazıyor millet bunu biliyoruz ama scarification dediğimiz şey böyle nasıl desem off ki off, kıpırdamayın. Şöyle bir şey bırakıyor ardında. 


İşlem esnasında nasıl görünüyorsunuz?


İşlemin ardından:


Bir süre sonra:
4 yıl sonra:

Anladığım kadarıyla beyaz tenlilerde çok da etkili olmuyor, yara iziniz de beyaz oluyor çünkü. Bence beyaz tenliler boşuna yaptırıyor bunu, gerçekten güzel durmuyor.


Eveeet efendim. Aradan 4-5sene geçtikten sonra çok da güzel durmayan bu kazıma işlemini yaptırmak bana mantıklı gelmedi. Hani gerçekten güzel dursa anlayacağım ama hayır, güzel de durmuyor. Bence boyayla yapılan bildiğimiz dövme daha mantıklı, en azından fark ediliyor. Görmek için kişinin burnuna girmeye gerek yok. 

Psikolojisini bozduklarımdan özür dilerim.