9 Temmuz 2011

Katil Oluyorum Eyvah Yerimde Duramıyorum


Yazarsam sıkıntım azalıyor ondan yazıyorum. Yoksa kimseyi cinayete özendireceğim yoktu esasında.
Katil Babaanne etiketine ne zamandır yazmıyor oluşum, babaannemin sorun çıkarmadığından değil sadece ilaçlarımdan dolayı biraz daha tahammüllü oluşumdandı ama gel gör ki artık ilaçlarım bile kâr etmiyor. Ben de içimdeki potansiyel caniyi çıkarmak üzereyim.

Hayır bir de şimdi bir sürü hakaret edeceğim ya ben, sakin olun, gazıma gelmeyin. Babaannem ölse yine en çok ben üzülürüm, kendi kızlarının bile benim kadar üzüleceğini sanmıyorum. Gerizekalı işkenceci halam evlenip bizim evden ayrıldığında da anası bile ağlamadı ama bok var gibi ben ağladım. Aptal melek diye boşuna demiyorum işte. Sadece yazıp rahatlayacağım yoksa bir sinir krizine neden olacak bugün ve öncesinde olanlar. 

İyi olan büyük halamın oğlu, gelini ve torunu onlara taşındığı için bize sık gelemiyor. Babaannem de sanki biz neden olmuşuz bu duruma gibi son zamanlarda iyice coştu.
Babamla beni, annemle beni, annemle baba, üçümüzü aman işte ne kadar kombinasyon varsa yan yana getirmiyor. Hani bir de sevimli olsa, hayır ama olur mu hiç.. Misal bugün, babam çayını balkonda içiyor genelde. Annem ona çay götürmüş, azıcık oturmuş yanına laflıyorlarmış. Ben de odada Şirinler'i izliyordum. Sonra şeytan dürttü, babamın geçen aldığı kazak tüylerini yolmaya yarayan aletle hırkamın tüylerini temizledim. Sonra çıkan tüyleri babama göstereyim de aldığı şeyin ne kadar işe yaradığı görüp sevinsin diye (böyle bir adam babam, buna sevinir) balkona gittim. Babam gaza geldi, sırtını temizleyememişsindir ben temizleyeyim dedi. O sırada babaannem balkonun kapısını açtı. "Hıggıırrr" dedi şaaaak diye bir kapattı. Bir de eski kapı olduğu için yeminle başıma direkt ağrı saplandı, o derece hızlı çarptı. O da yetmedi, içeride söylenmeye başladı. Biz hanımefendiyi iş görüyor sanıyoruz o kocasıyla sohbette.. Saatlerce bunun için bağırdı. 

Dün de yaptı zaten bunu. Babamla annem camdan dışarıyı seyrediyorlardı çay içerek. Geldi babaannem, Hııııh hanıma bak, kocayla keyifte.. 

Bugün akşam yemek yiyeceğiz, sofra hazır. Babaannem yedi kalktı, annem de odaya yanıma gelmişti bir şey için, sonra oturdum ona pizza tarifi verdim. İçeri geldi babaannem. Hıııh dedi yine. Annem korktu gitti, ben de çiş için dışarı çıktım. Bir gürültü koptu evde. Babaannemin çığlıkları.. O ne zaman gelse ben gidiyormuşum, istenmeyen kişiymiş, bu evde babaanne olamamış, babamı o büyütmüşmüş, o olmasa babam da olmazmış, neyse ki ev dededen kalmaymış yoksa biz onu evden atarmışız.. Duysanız sesini sanki boğazlanıyor zannedersiniz, yırtılacak bir tarafı o kadar. Bir de çok tiz, inişli çıkışlı bir ses yani tahammül etmek için deli olması lazım insanın ya da eli mahkum. 

Bu olaylar bir değil iki değil. Her gün her gün her gün aynı şeyler.. Babam yıllar önce ev alacaktı, babaannem aldırmadı, ayrılmak mı istiyormuşuz, o yüzden mi ev alacakmışız.. Ev almamıza izin vermeyen kadın şimdi çıkıyor bu ev benim diyor. 
Babam da o kadar sabırlı o kadar sabırlı bir adam ki.. Bir kere bile bağırdığını, sesini yükselttiğini duymadım büyüklerine. Ama keşke böyle olmasaydı, çünkü benim anladığım o ki azıcık bağırıp çağırma istiyor babaannem. İyice elinde her şey. Ona sormadan biblonun yeri bile değişemez evde. 
Ha bir de şöyle bir örnek vereyim: Bir gün salonda annemin dizine yatmıştım, saçımı okşuyordu annem. Sonra diğer odanın kapısı açıldı annem babaannemin korkusundan bir kalktı, benim kafa aynen küt kanepeye düştü. Annem de koşarak mutfağa kaçtı. Ömrümün şimdiye kadarki kısmı böyle geçti işte. 

Bunların soyunda bir bokluk var ama.. Babaannemin kardeşi de böyleydi. Bu kadar huysuzluğunu biz göremedik ama o da başka türlü can sıkıyordu. Sürekli eş değiştir, saçma sapan evlilikler yap, eşlerini aldat. Çocukları sevme. Kimseyi sevme. Dünyanın malını mülkünü eğlencelerde çar çur et. Onun sattığı tek yerin şimdiki aylık geliri 80-90 bin. 
Anneleri de böyleydi. Hala oğlu-dayı kızı evliliği var da. Eniştem, babaannemin yeğeni ve damadı. Halam, babaannemin annesine baktı, o da yetmedi onun hizmetçisine baktı, onun bilmem nereden akrabasına baktı. İyi olan halamdan bahsediyorum tabii. Bütün sülaleyi yıktılar kadının üstüne. Babaannemin annesi de dahil işte. Aynılarını halam da çekti anneannesinden. Şimdi hepsi öldü bu sefer de kocasından yani babaannemin yeğeninden çekiyor. Adam, babam başta olmak üzere hepimize kin tutmaya başladı nedensiz. Gitmemizi kalmamızı istemiyor. Tedavimin ilk başlarında orada kalıyordum ama yapamadım eve döndüm mecburen. Salata yapıyorum, o tırnaklarla salata yapamazsın diyor. Tırnaklarımı kestim olmamış dibinden kes dedi. Onu da yaptım, iyi idare eder dedi. Yok onu böyle yapma, bunu şöyle yapma. En son  anneme gerizekalı dedi. Beni iyi eğitememişmiş. Şimdi söyleyemiyorum ama o kadar alakasız bir şey ki, hani birisinin çatalını kullanamamak gibi bir şey diyeyim anlayın siz. 

Velhasılı kelam, sülalerinde bir bokluk olduğundan babaannemde de var. Biliyorum ki yaşlandığımda ben de aynı babaannem gibi olacağım. Bu yüzden huzur evine yerleşmeyi düşünüyorum erkenden. Yazık günah insanların huzurunu kaçırmaya mı yaşayacağım ben?

Hayır bir de gitmiyor bir yere, bizi de göndermiyor. Senelerdir eve hapsolduk. Tatile gidelim deriz gitmez, biz gidemiyoruz çünkü kızlarına bile gitmiyor kalmak için, evde de yalnız bırakamayız tabii. Tatilden geçtim, düğüne bile gidemiyoruz. Gidin siz gidin beni yalnız bırakın diyor, gelin diyoruz gelmiyor. Artık insanlar bizi düğünlerine bile davet etmiyorlar zaten, gitmiyoruz nasılsa diye.

Kendimi de düşünmüyorum ama biz daha yeni aile oluyoruz. Babam yıllarca evden kaçmak için sarhoş gezdi, ayık geldiği akşam yok gibiydi. Daha yeni yeni azalttı, babamın yüzünü görmeye başladık, yine babaannem idare edeyim, hoş tutayım demeden verip veriştiyor. Babam da çocuk gibidir, içine atar, attıkça da içer.. Aha bu sabah olanları yine taktı kafaya ve şu saat oldu daha gelmedi eve. 

Ramazanda kardeşim gelecek, ona da aynılarını yapıyor. Kızcağız bir hafta diye gelip iki gün kalıp gidiyor, katlanamıyor bu saçmalıklara. Herkesi evden kaçırttı herkesi.. 

Bir de sorsan sütten çıkmış ak kaşık. Bütün evi o idare ediyor, o olmasa ev dağılır.. 
Ailemle geçirdiğim en güzel günler, kardeşim annem babam ve ben dördümüz halam oğlunu ziyaret ettiğinde onun evine gidip bir gece orada kalmıştık, kardeşimin üniversite sınavı zamanında, oydu işte. Bir gece..!
Varın siz anlayın çilemi..
Yani ne olurdu, uyumlu bir insan olaydı.. Sorun çıkarmasın demiyorum.. Yaşlılık tabii bilmediğimiz bir durum ama sessizce olsun, kalp kırmadan olsun. Zaten ona danışmadan bir şey yapmıyoruz biz, elindekilerin kıymetini bilse..

Aha, bahçedeki duvarı yapmaya yaşlı bir amca geliyor her gün. Babaannem için anneme "Senin kaynanan hayın olarak bilinir zaten" demiş. Hayın, huysuz düşmanca davranan anlamında bir kelime, hain gibi ama tam karşılığı o olmuyor. Bir de babaannemle atışıyorlardı bir şey için babaanneme dedi ki, "Sen gelinin oğlanın iyisine düşmüşsün daha söyleniyorsun." Tanıdık herkes her şeyi biliyor, babaannem hariç.
Ne diyeyim, Allah bize sabır babaanneme de izan falan ne bileyim bir şeyler versin işte.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Gercektende annen ve baban iyi insanlarmis , cok zor bı durum babanın içme sebebide babaannendir yoksa bu anlattıklarıni ayikken çekmek gercekten zor.Allah yardımcınız olsun ...gencken cok cekmis sanirim simdi size cektiriyor..

cemo dedi ki...

Allah yardımcınız olsun :(

Erdi Karadeniz dedi ki...

Zor yaa :s Allah kolaylık versin...

ry dedi ki...

babanne fenaymış!

pippi haşmet dedi ki...

e.n.k, çektiğini zannediyor ama kendi kızı dedi ki: sen bakma öyle anlattığına kendisi de masum değildi, az çektirmedi kaynanasına..
Yani yani kişi kendinden biliyor, demek ki gelinken ne hissettiyse annemin de öyle hissettiğini zannediyor ki durup dururken hepimize işkence ediyor. Ayt çok feci

pippi haşmet dedi ki...

cemo, amin valla

pippi haşmet dedi ki...

Erdi Karadeniz, sağ olasın amin

pippi haşmet dedi ki...

ry, ohş fena ne kelime bambaşka bir şey

Adsız dedi ki...

resimde fenaymış bu resimdekiyle gözümde canlandırınca tırstım valla tek yaşamak güzel şey :D

pippi haşmet dedi ki...

Adsız, güzel de o zaman da evdeki çay saatimi özlüyordum :)

vidzee dedi ki...

Merhaba! İlginç bir web sitesi. Burada ziyaret etmek güzel bir şey.

pippi haşmet dedi ki...

vidzee, şurada ziyaret edilmek güzel bir şey ehhe

boyalihuzur dedi ki...

yaa okudukça kendi babaannemi daha bi rahmetle andım, ben benim babaannem öldüğünde galiba artık nefes alamam sanmıştım yüzyıl yaşasın isterdim o derece iyiydi, allah hepinize kolaylık versin :)