1 Haziran 2011

Soru



Çok sevgili kuzuşişlerim, 
Hazır seçimler yaklaşmışken son anda adaylığımı koymaya karar verdim. Desteklerinizi bekliyorum.

Yok tamam bu değildi söyleyeceğim şey, şuydu:

Şimdi nasıl desem, ben ezik bir insanım. Bunu söylemekten hiç gocunmadım, gerçekçi bir insanım çünkü ve kendimi tanıyorum. Neyse efendim, eski arkadaşlar bilir, eskiden bloga yazılan en sıradan yazı bile 20-30 yorum alırdı. Bu sadece benim için geçerli değil, hepimiz için geçerliydi. Ama artık Twitter, FF, F gibi siteler nedeniyle bloglara yorum sayısı azaldı. Yine beni tanıyanlar bilir, ziyaretçi sayısıymış, takipçi sayısıymış zerre umurumda değil ama gel gelelim yorumları çok önemsiyorum. Çünkü internette bir şekilde tanışıp konuştuğum kişilerin haricinde bir tane bile arkadaşım yok. İnsanım neticede ve yaşadıklarımı anlatmak istiyorum birilerine, beni dinlesinler, anlasınlar, onaylasınlar hatta tartışalım istiyorum ama o günler geride kaldı ve böyle şeyler olmuyor artık. İhtiyacım var iletişim kurmaya. 2008-2009 senesinde çok aktiftim blogda çünkü yazdıklarım yorumlanıyor ve ben kendimi yalnız hissetmiyordum, yazdıkça yazasım geliyordu. Arkadaşlarımı eğlendirmek, onlarla bir şeyler paylaşmak tek gayem olmuştu. Şimdilerde yukarıda defalarca söylediğim gibi bu durumun gölgesini bile bulamıyorum. Google'dan gelen geliyor ama bunun benim için bir anlamı yok, ben arkadaş istiyorum. 

İlk kez gerçekten pişmanlık duyuyorum diğer blogumu kapattığım için. Orada devam ediyor olsam en azından buradaki yorumlardan fazlasını alırdım. Tekrar tekrar söyleyeyim amacım çok okunmak, çok duyulmak değil sadece paylaşımın olmamasından şikayetçiyim.

Ve tüm bu anlattıklarımdan ötürü blogu yorumlara kapatmayı düşünüyorum. Bir umut işte.. Belki o zaman bloga gelen herkesin aslında yorum yazma amacıyla geldiğini düşünüp kendimi daha iyi hissederim diyorum. Sanmıyorum ama dediğim gibi bir umut bu sadece.

Kızar mısınız bundan emin olamadım, ve samimi olarak soruyorum şimdi: Siz de benim gibi yoruma kapalı bloglarla karşılaştığınızda hüsranla ve biraz da sinirle geri dönenlerden misiniz yoksa çok da önemsemediğiniz bir şey mi bu?
Teşekkür eder, çekilirim. 

-Olumlu olumsuz tepki gelirse, gelen tepkilere göre bir karar verip kapatabilirim, bu nedenle bilgilendirme yazısı da olsun bu.

26 yorum:

Ayşegül dedi ki...

Ne yazık ki dilin kemiği yok, ağzı olan konuşuyo, ya da nasıl denirse...
Haketmediğin durumlarda saçma eleştirilere maruz kalmak, kimi zaman hakaretler duymak ve yorum yapanların kendi aralarındaki atışmalarını görmek istemiyorsan, yorumu mutlaka ve mutlaka önce okuyup sonra onaylamalı veya onaylamamalısın. Bi de, yorumun onayladıktan sonra yayınlanması, herhangi postlarından birine yorum yazıldığında seni uyaran bi alarm gibidir. Evet, bu tarz benzetmeleri ilkokul öğretmenimden öğrendim.
Sevgiler...

pippi haşmet dedi ki...

Yok o konularda hiçbir zaman sıkıntım olmadı. En başından beri zaten onaylayarak yayınlıyorum yorumları, ki telefon numarası ve benden başka birine küfür, hakaret içerenleri yayınlamadım. (5 sene içinde toplasak 10 bile etmez)
Ama derdim, artık arkadaş edinemiyor olmak.. 5 senenin 3-4 senesi harikaydı blog dünyası ama maalesef son 1-1,5 senede her şey değişti. Derdim bu.

Lütfücüğüm dedi ki...

her yazını okuyup hiçbir yazına(2 tane bıraktım galiba) yorum bırakmayan biri olarak yorumları kapatmamalısın. çünkü öyle bir blog gördüğüm zaman artiste bahele deyip blogu kapatıyorum. bi'de sadece davetlilere açık bloglar oluyor. onları küfür edip kapatıyorum. naçizane düşüncelerim bunlardır.

mefisto dedi ki...

cık cık, hiç onaylamadım bu kararını. yazarı sevsem de yoruma kapalı bloglara sinir oluyorum ben. her zaman yorum yazmıyorum gerçi ama çoğunlukla yazmaya çalışıyorum. hem bazen o kadar istiyorsun ki altına iki satır not düşmeyi, yapamayınca ister istemez üzülüyorsun.

bi de şu açıdan bak: yoruma kapalı yazılar yazdığında daha çok kendi kendine konuşuyormuş gibi, daha çok yalnız hissetmeyecek misin? ben öyle hissederim en azından..

Günlüğü Tutan Delikanlı dedi ki...

gel arkadaş olalım.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Bahsettiğin şeylerden hepimiz etkilendik.Bence de kapatma herkes nasıl istiyorsa öyle hareket etsin.Sevgiyle kucaklarım.

A-H dedi ki...

Son blog kapatma-acma faslindan sonra bircok blogcunun keyfi ve hevesi kacti sanirim sebep o :(
Zira bende ortaligin eskisi gibi renkli ve eglenceli olmadigini dusunuyorum, herkes elini etegini cekti.
Ayrica sen yazmaya devam et emin ol cok zevkle okuyoruz (yani kendi adima konusayim) ama nedense her okuduguma yorum yapmiyorum o ayri :)

Azze dedi ki...

Pippilottam,
Okuyorum, arada yorum da yapıyorum. Ama söyleyecek birşeyim olup da yazacak yer bulamazsam buralarda, üzülmez miyim ya beybi?
Öperim.

aa dedi ki...

Ben seni hep okuyorum ama yorum yazmıyorum. Belki de bu ilktir. Benim gibi çok kişi olduğuna eminim.
Burda 445 tane izleyici görünüyor ama daha fazladır çünkü ben bu bloga abone olmama rağmen izleyiciler kısmında görünmüyorum. Her yeni yazın Google Reader'a otomatik olarak düşüyor, ben okuyorum.
Sen anlatıyorsun da biz dinliyormuşuz gibi düşün. Benim gibi yorum yapmayanları da sessizce dinleyip lafa karışmayan terbiyeli çocuklar olarak gör.
Sevgilerimle.

Nunuş dedi ki...

aa çok sinir oluyorum ben o bloglara ulan 2 satır yazalım,o görünce mutlu olsun, biz de cevap verilip kaale alınınca mutlu olalım paylaşalım istiyorum bi bakıyorum kapalı ben de oeh artisliğinden yerim deyip çekip gidiyorum,bi dahada yazsa bile bakmıyorum..iyi o kendi kendine yazsın diyorum..

eskiden beri seni takip ettiğim için hissettiklerini anlayabiliyorum..nerede o yazılar, onca insan yorumlar ahh vahh demiycem tabi ama genel olarak bloggerda böyle bir durum var artık..yeni şeyler gelince eskisi hep unutuluyor dolayısıyla insanlar tamam okuyor olabilirler belki ama sonrası bas çarpıya çık modu..velhasıl bebeem hayır sakın kapama yoruma..hiç hoş olmaz ıı ıhh hayır yapma bunu..

Amaltheian dedi ki...

Yorumlarin kapali olmasini sevmiyorum zira belirli bloglari devamli takip ediyor lakin her seferinde soyleyecek bi sey bulamadigim oluyor ya da gerekmiyor bi sey soylemem. Ama yazinin altinda bagirasim geldiginde de yorum birakamamak fena olur! Kapatma!

Witchie of Stars dedi ki...

tamam her yazıya yorum yazamıyo olabilirim ama bazen de yorum yazmazsam çatlayacak gibi olduğum yazılar oluyo, ona napcaz eğer sen tüm yorumlara kapatırsan? Bak ben söz veriyorum, yazacak bişiy bulamasam da her yazıya yorum yazıcam. Sen kapatma yorumlara tımam mııııı?!

pippi haşmet dedi ki...

Lütfücüğüm, beni de çok sinir eden bir durum aslında ama işte danışmak istedim yine de :)

pippi haşmet dedi ki...

mefisto, bir karar vermiş değildim zaten de hani bakalım çok da sinir olmuyorsa millet yaparım diyordum ama yorumlara bakılırsa herkes benim gibiymiş, sinir oluyormuş yoruma kapalı bloglara. eheh

pippi haşmet dedi ki...

Günlüğü Tutan Delikanlı, olalım :)

pippi haşmet dedi ki...

içimden geldiği gibi ~~~, evet maalesef etkilendik. Ben de sütten çıkmış ak kaşık değildim. Çok fazla blog var ve hangisine yorum yazacağımı şaşırıyorum. Bir de gıcık bir huyum var, illa cevap gelecek. "Tamam eheh" yazsa bile bir şey yazacak. Yazmayınca üzülüyorum, bir daha da yorum yazasım gelmiyor :)

pippi haşmet dedi ki...

A-H, kapanmasıyla etkisi yoktur belki de. Misal el işi örgü dantel yemek blogları bu kadar etkilenmedi yorum işinden. Çünkü onların kendi aralarında bir dünyası var ve kullanıcılar sosyal medyayı çok da aktif kullanmıyor. Ama daha deli dolu oradan buradan günlük tarzı blogların kullanıcıları sosyal medya kullanıyor ve hem kendilerinin hem de arkadaşlarının bloglarına ilgi azalıyor. Değişik bir hale geldik ama hayırlısı. Blog devri kapandı aslında, ve ben bunu çoook önce fark edip başımıza gelecekler konusunda uyarmıştım herkesi ama önüne geçilebilecek gibi değildi zaten :(

pippi haşmet dedi ki...

Azze, yine de arada bazı "ahaha" "yaaaağ" falan ne bileyim de bir şeyler :)) Boynu bükükleeeeer şarkısını söylettirme bana :**

pippi haşmet dedi ki...

aa, valla işin aslı iyi ki yazmışım şu yazıyı. Aklımda yoktu bu kadar cevap, bir iki tane belki diyordum. İçim daha da rahat artık, okuyormuşsunuz biliyorum artık :)

pippi haşmet dedi ki...

Nunuş , ff hesabımı askıya aldım. Sıkıldım, bunaldım. Blogla ilgileneceğim daha fazla.
Bu yazıya gelen yorumlardan anladım ki, yorum yazılmasa da okunuyorum. Bu iyi bir şey. Tıpkı benim yaptığım gibi yani, okuyorum ama yorum yazmıyorum ehuahu :)
Blogger'ın suçu çok büyük bunda. Hala daha kolay bir yorum formu geliştiremedi :(

pippi haşmet dedi ki...

Amaltheian, yorum yazan arkadaşların hepsi aynı şeyi söylemiş evet. Yoruma kapatmama kararı aldım bu nedenle. Olan arkadaşlarımı da kaybetmeyeyim bari :D

pippi haşmet dedi ki...

Witchie of Stars, tıam tıam kapatmiciiim :) Seni çok seviyorum bir de bir de seni çok seviyorum :*

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Ah ah aynı durumdan müzdaribim,la 2 kelime yazsalar,"selam" bile,insan ona bile seviniyor falan.Hani okunuyoruz taam da yalnız mıyız ne:S

pippi haşmet dedi ki...

Üsturupsuz Yazar, diğ mi aynı şey. Hepimizde kabahat var ah ah :(

Witchie of Stars dedi ki...

Ben de seni çoh seviyom hacı, bak sözümü tutuyom ben, akıllı hatunum, bi de kendi blogumdaki yorumlara cevap versem sana yazdığım gibi =))

öpicik!

pippi haşmet dedi ki...

Witchie of Stars, bekliyorum ben cevap ehuahu