3 Haziran 2011

Seçim Barajının Kaldırılmasını İstiyorum

Ben kendimi eğitmek için bir dünya zaman harcadım, belki de bugün bu yüzden açım ama kendini eğitmek yerine saçma sapan işlerle uğraşmış bir sürü eksik insanın satın alınan oylarıyla rezil olmak istemiyorum daha fazla. 

Seçim barajının kaldırılmasını istiyorum! 

Halkın yarısının tercihi yok sayılıyorken, "Halkın seçimiyle iktidar oldum." demek gerçeğe gözlerini kapatmış olmaktır. Ben insanım, düşünüyorum. İdeolojim, tercihlerim, kurallarım, vicdanım var. Ben bir insanım, benim bir oy hakkım var ve adam yerine konulup oyumun değerlendirilmesini istiyorum. 

Seçim barajının kaldırılmasını istiyorum!

6 yorum:

ry dedi ki...

senin aracılığınla ben de sahte içkiden insanlar ölmesin diyorum. zaten yüksek vergiler yüzünden adam gibi içemiyoruz, şimdi de bu korku sardı bünyeyi.

pippi haşmet dedi ki...

evet böyle şeyler de olmasın tabii :)

Witchie of Stars dedi ki...

sahi benim bu konuda çok derinlemesine bir bilgim yok, neden var bu seçim barajı acaba? ne amaca hizmet ediyor?

pippi haşmet dedi ki...

Witchie of Stars, seçim barajının asıl nedeni muhtemelen şimdiki iktidar kafalıların meclise girişini önlemekti. Amaç buydu ama şimdi de girdiler ve çıkmıyorlar.
Ama yine de eskiden de şimdiki kadar parti olmuş olsa seçim barajı diye bir şey olmazdı, olsa bile çook çok az olurdu. %10'u geçemeyen oy veremiyor demek, ülkenin yarısı hiçe sayılıyor demek. Yani sonuçlar bunu gösteriyor.
Şurda rakamlar var misal:

http://www.ilk-kursun.com/2011/05/secim-baraji-ayibini-cozmek-ona-takilan-partilerin-elinde/

Bugünün şartlarıyla bu seçim barajı çok saçma. Eskiden 3-5 parti varmış tamam ama şimdi bir dünya parti var. Seçmenler ne olacak.?
AKP'nin işine geldiği için hiç dokunmuyor, MHP'nin de işine geliyor. CHP'nin de işine gelmesi lazım ama yine de kalkması için çalışıyor.
Bir de sağ olsun TKP çok çalışıyor bunun için. İlerleyen günler ne gösterir bilmiyorum ama AKP yine tek başına iktidar olursa maalesef baraj kalkmaz daha.

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Artık nefes almak istiyorum,bunu da eklesek.

pippi haşmet dedi ki...

Üsturupsuz Yazar, ben de ben de ama çook zor görünüyor.