11 Ekim 2010

Alo Ne Koyiim

Merhaba, yine bir gereksiz, işe yaramaz, ne oldum değil ne olacağım de konulu yazıya daha başlamış bulunuyorum.

İlk telefonum 3310 idi.
Ben aldığımda bu telefonun pahalı bir şey olduğunu bilmiyordum. Servisteyken babam aradı, telefonu bir çıkardım herkes "Oooo 3310, inanmıyorum" diye bağırmaya başladı. Deli mi ne millet anlamadım. 
Neyse işte ben bunu 3 sene kadar kullandım. Kendi bestelerimi yaptım, zil tonu atadım. Sevdiğim şarkıları şeyttim, zil tonu yaptım. Güzeldi, "Günün Birinde" ve "Dönence" ilk zil seslerimdi. 
Bir keresinde bayram çikolatasını cebime koymuşum, sonra da telefonumu aynı cebe koymuşum, çikolata eriyip 3310'la gerdeğe girmişti. Mis gibi çikolata kokuyordu telefonum. 
Hiçbir arızası olmadı. Odaya girince atardım yatağa, bazen fazla şiddetli atardım hatta, duvara çarpıp araya düşerdi hiçbir şey olmazdı. Merdivenden fırlattım bir şey olmadı, duvara fırlattım bir şey olmadı. Nasıl bir şey yapmışlarsa bir bok olmadı telefona. Sonra baktım bunun bozulacağı yok, babama verdim babam da yenisini aldı bana. Çok kullanışlı bir telefondu, keşke diyorum vermeseydim babama, çünkü babam birkaç ay kullandıktan sonra üzerine rakı dökmek suretiyle bozdu telefonu.

İkinci telefonum 3200 idi.


Gerçekten çok eğlenceli bir telefondu kendisi. Götünde ışığı vardı, en sevdiğim özelliği buydu. Tuşlarını da seviyordum. 3310'dan sonra iyi geldi açıkçası, 3310 kadar rahat olmasa da kolaydı tuş kullanımı. Bir de bunun küçük bir aleti vardı, onunla kapak tasarlıyordun. Kendi kapağını kendin yap. Çok sanatsal çalışmalara imza atmıştım kendisiyle. 
Ben bunu kullanırken kardeşim kendi telefonunu kulağından çaldırmayı başardı. Babam ona yeni telefon aldı, ama babam elektronik aletler konusunda paraya kıymaktan çekinmediği için gidip son model bir şey aldı. Kardeşim de yine çaldırırım ne yapayım ben bunu dedi ve onu bana verdi, kendisi de 3200'ımı aldı. İkinci telefonu olarak hâlâ kullanıyor bunu.

Üçüncü telefonum, kardeşimin bana verdiği 6230i efenim.
Hâlâ bu telefonu kullanıyorum. Bakalım kaç sene olmuş.. ımmm 5-6 sene olmuş evet. Bir sürü şey geldi bu telefonla başımıza, daha aldığımın ilk ayı, 8-10 metreden dereye düşüyordu son anda benden yana kaydı da kurtuldu. Merdivenden attım yine bir şey olmadı, oraya buraya çarpıyorum sürekli, bir şey olmuyor. Bir şey olmuyor arkadaş telefona.. Gerçi memnunum, yeni telefon istemiyorum zaten. Şarkı da dinleyebiliyorum kendisiyle. Hafıza kartı da var. Benim için araması, mesaj göndermesi, bir de bir iki şarkı olsun çalması kafi. Aslında bir de 3200'daki gibi götünde feneri olsa ömrü billah vazgeçmem bu telefondan ama işte, yok, bunun götünde fener yok. Evet, kendisi şu an yanımda selamı var. "Yaşlandım ama ölmedim" diyor. 
İnşallah hiç bozulmaz da bir beş sene daha kullanırım, çok seviyorum çünkü telefonumu.

Evet efenim, yine bir gereksiz, işe yaramaz, ne oldum değil ne olacağım de konulu yazımı daha bitirirkene küçüklerin burnunu siler, büyüklerin sakalını çekerim. Öptüm çüz.

19 yorum:

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

sen ergenliğini resmen burjuva olarak tamamlamışsın lan haşmet. şımartılmış şey seni.

Gözde GÜL dedi ki...

bu nokia tutkunluğu telefonlarına yıllarca işkence yapsan da bir şey olmamasından mı geliyor acaba?
bizde de var da böyle bir durum.

Kararsız ruh dedi ki...

benim de ilk telefonum 3310du!
nokia candır , yüzsüzdür ,sırnaşık bir kedi gibidir :D
hiç bi bok olmaz onlara...
ayrıca,pek sevimli yazı :)

KELEBEK dedi ki...

:) bende şu anda nokia 1203 kullanıyorum belki kıçında bir feneri yok ama başında mevcut :) nevarsa eskilerde var şahsen dokunmatik cihazlara alerjisi olan bir kişi olarak bende emektarımdan asla vazgeçmem :)

Judy Abbott dedi ki...

benim de 6230'um vardı , 5 sene kullandım, muhteşem bi cihazdı, internete bile giriyordu. ve de taş gibiydi. hala çalışıyor ama ben artık çok sıkılıp babama verdim, kendime yenisini aldım.

pippi haşmet dedi ki...

KabaKulak, evet evet çocukluğum da öyleydi, maddi açıdan bir zorluk yaşamadım çok şükür. iki katlı bir evde yaşadığımı söyledim mi sana, böyle bahçeli müstakil falan ahah hamaklı havuzlu falan :)

pippi haşmet dedi ki...

kült ablası, kesinlikle. şimdi misal bunun başına bir şey gelse, gene gideceğim nokia'nın son modelini alacağım. onu da beş on sene kullanacağım, onun başına bir şey gelince falan diye gidiyor bu böyle :D

pippi haşmet dedi ki...

Kübik Kafa, evet evet bir şeycik olmuyor, sıkı bir dost gibi sıcacık mis gibi :D

pippi haşmet dedi ki...

KELEBEK, dokunmatikleri sevmiyorum hiiiç hem de, beremiyorum da. temiz kullanırım eşyalarımı ama sert de kullanırım. bana nokia'dan başkası yalan :D

pippi haşmet dedi ki...

Judy Abbott, bu arkadaş da giriyor gerçi en son beleş şarkı vermişti vodafone o zaman kullandım ama olsun, giriyor yani, istesem girebiliyorum. ee daha ne, hiç işte :D

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

@haşmet olum sende ergen şımarıklığı var lan. pis herif hamakta sallanırken kediler tırmalar seni işallah.

pippi haşmet dedi ki...

KabaKulak, herif deyip durma bana ya pipim falan yok benim uydurmayalım lütfen. evet lan şımarığım lan ohhh canıma değsin, sençin soğukta bile sallanacağım hamakta oh yeah.. kedileri pışpışlarım bir şeycik olmaz hıh

zey0zey dedi ki...

1100dan şaşmam bi hafta gidiyo şarjı :p

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

@pipisiz haşmet beni kırmasana lan ben fakirim yuaf. sen arabanda son ses flo rida çalarken ben seni kırmızı ışıkta camlarını silmek için bekliyor olacam. kedi pışpışçısı seni.

cemo dedi ki...

Kendi paramla aladığım ilk telefon 3310'du ve bir maaşımı ona gömmüştüm ayın sonunu bizimkilerden aldığım takviyeyle getirmiştim :)) Ama helali var babam üstüne çay dökmek suretiyle öldürmeseydi taş gibiydi.Yaptırdım ama eski tadını vermedi bende attım gitti.

Geveze dedi ki...

ben pek sevgili doğumgünü hediyem olan telefonumu mardin'de tuvalete düşürdüğüm için teyzemin yedek telefonunu kullanıyorum. modelini filan bilmiyordum ki, senin son telefonun olduğunu görünce öğrendim pippicim. 6230i imiş.

benim ilk telefonum hayvansı bir sony ericsson idi, odun gibi bişeydi. o zamanlar minneaaacık bi çocuktum, nokia telefonu olanları da çok fena kıskanırdım.

tabii ki sağlamlıklarına ve kullanımlarının kolaylığına laf yook. tuvalete düşürdüğüm sevgili samsungum henüz 2 haftalıkken yere düşmüştü ve köşesinden bir parça düşmüştü. -özledim şimdi.-

dereotundannefretederim dedi ki...

bence nokia 3200'ı "götünde feneri var" diye pazarlasaydı çok fena satardı bu telefon valla da billa da çok satardı :))

Ateş Böceği dedi ki...

ince ve derinliği olan bu konuya barnağını soktuğun için sana müteşekkür ve bi mukabe saygılı bir insansın..

sevgilerimle benimde sümüğümü silermisin duygu seline kapıldım da

Cumhuriyetin İbrahimi dedi ki...

benim bi tane Nokya 3410 telefonum vardı. ne guzeldi la onun rengi felan :) mavi disem mavi daal yeşil disem yeşil daal garib bişeydi. niyeyse onu çıkarıncı millet gulüyodu bana. bende iş güç sahibi oldumda kendime bi tane 6303 aldım. niye 6303 aldım? çünkü üstü tenekeden! üsdünde depin, zıp zıpla heç bişey olmuyo. ben bunu en az 1o yıl gullanırım arhadaş.