2 Eylül 2010

Doğum Hikayesi Dediğin Böyle Olur


Çocuğum olsun istemiyorum ama olur da hani bir gün öyle bir halt yersem, hiiiiç çalışmayacağım arkadaş, 9 ay büyüteceğim popomu. Annem hiperaktifi hiç durmadan çalışmış. Kaynanam beni sevsin diye didinmiş durmuş. Sevmiş mi, yoo, 26-27 yıldır daha sevdiğine dair bir bulguya rastlanmadı.
Bir keresinde eve yatılı misafir geliyor, hem de çocuklu. Annemin karnı burnunda, yine "Aaa bu karnım neden büyük acaba?" demeden çalışıyor, çocukla uğraşıyor, misafire hizmet ediyor. Sen misin bize hizmet eden diyen veledi zina da çıkıp annemin karnına yani bana uçan tekme savuruyor. Kendisi şu anda 29-30 yaşlarında olmalı. Senin ağzını yüzünü kıracağım, bir bulayım da. Kill bill listesi yaptım kendime. Kronolojik olarak gidersek ilk Bill sensin. Ama gördüğün gibi bana zarar veremedin. Öldüm de geldim ulan!! 
Annem bu tepiği yemiş evet ama ben şu an iyiyim, herkese buradan el sallıyorum. 
İşte annem harıl harıl haldır haldır çalıştığı için ben içeride boş durmamışım. "Lan bu dünya ne kötü bir yer, daha çıkmadan sopa yedik, bir de çıksak demek ki ohoo" diyerek hemen bir plan yapmışım. Beslenme kordonunu alıp kendimi ona dolamışım efendim. İntihar da diyebiliriz buna. Annem sancılanıp doğa beni annemin karnından atmaya karar verdiğinde ben içeride bununla uğraşıyordum işte. Ebem olan kadın, ki kendisi babamın da ebesiymiş, ebe kadın beni dışarı çıkarmaya çalıştıkça ben gelmem de gelmem, pışşşşııık diyerek kendimi asmışım annemin karnında. Planım da güzel işliyormuş aslında, kadın beni çekecek, o çektikçe kordon daha da dolanacak ve ben bu lanet dünyaya gelmek istemeyen anarşist bebek olacaktım. Yalnız hesap etmediğim şey ebenin fazla inatçı ve tecrübeli oluşuymuş. Saatler süren mücadelenin ardından nur topu gibi bir Vadaaaaa'sı olmuş annemin. Kordon boğazıma dolandığı için mosmormuşum çıktığımda. 
Korkudan beni çamaşır suyuna basmış olacaklar ki, şimdi de bembeyazım.
Bu da böyle bir anımdı işte.

25 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de çamaşır suyuna basıldım her halde.) Çok güzel yazmışsın.

...kendimi asmışım annemin karnında... ve ben bu lanet dünyaya gelmek istemeyen anarşist bebek olacaktım... özellikle bu kısımlar çok güzel.

pippi haşmet dedi ki...

vadaaaaa :D

bi dost dedi ki...

bunca çetrefile karşın kendi hikayemi anlatmaktan utanıcam ama anlatıcam.

annemi çok hafif bi sancı tutmuş, amcam ebe getirmeye gitmiş, annem o gelmeden pırt diye arada doğurmuş. (babaannemin katkılarıyla)

bu kadar.

Judy Abbott dedi ki...

vay ebenin... ellerine sağlık:) annenin karnını tekmeleyen veledi bulup biz de onu tekmeleyelim Pippilotta.

pippi haşmet dedi ki...

bi dost, ahaha çok enteresan bir doğum hikayesi olmuş benimki solda sıfır kaldı ahah yerim :)

pippi haşmet dedi ki...

Judy Abbott, hak etti adi çocuk.! sinir ya, annesinde kabahat, iki çarpsa böyle şımarmazdı çocuk alla alla alla alla..

Bucera dedi ki...

Ben de mosmor ve şiş dudaklarla doğunca annem zenci bebeği nasıl açıklayacağım diye kara kara düşünmüş:))
Anlatımın hoş kalemine sağlık

pippi haşmet dedi ki...

Bucera, :) o da güzelmiş :) Sonra düzeliyor insan tabii :)

Uyumsuz dedi ki...

hahaha koptum yaa

Sevil Şahin dedi ki...

sen çok yaşa harika zevkle okudum

pippi haşmet dedi ki...

Uyumsuz, :) Çocuğu arıyorum. Bilen gören varsa bir haber etsin. İsmini bilsem Facebook'tan bakacağım ama yok ismini de bulamadım.
Annesi öğretmenmiş babası da mühendis tabii şimdi emekli olmuşlardır. Bu özellikleri taşıyan 29-30 yaşlarındaki adamı arıyorum. Bulacağım illa bakalım..

pippi haşmet dedi ki...

sevil(birdemliksohbet), :) ne mutlu bana

Finduilas dedi ki...

alemsin.((: tee o zamandan belliymiş.

pippi haşmet dedi ki...

Finduilas, ben diyorum doğuştan benim bu anormalliğim eheh

Kırmızı Adam dedi ki...

Komik tabii de, gülmekten yarılırken bir yandan da kendine getiriyor adamı... Allah korumuş yahu!

Seviyorum böyle en üzülesi hallerini bile tebessümle anlatabilenleri...

pippi haşmet dedi ki...

Kırmızı Adam, belki de panik atağım oradan kaldı bilemiyorum ama amaaaan neyse koy cebine gitsin :)

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Ama eskiden öyleymiş,gelin değil,resmen köleymişin.Annelerimiz ne cefalar çekmiş de gık dememişler,biz şimdi iki dandini olayda "Yoook hayır ben çekemem" nidalarındayız.Vefalıymış onlar,kıymet görmeseler de erim,yuvam,büyüğüm dermiş de...İyi mi etmişler yok.Benim annemden kötü gelin yoktur mesela.Çemkirenleri el üstünde tutan bir zihniyet var toplumumuzda çünkü.Çocuğum olsun çok istiyorum ama bu dünyaya çocuk getirmek çocuğa haksızlık gibi geliyor.Öyle işte.

pippi haşmet dedi ki...

Üsturupsuz Yazar, annem hala öyle. anlatamıyorum ona çemkirmesini. Öyle görmüşler. Ben ona çemkir diyorum da ben de sonuçta bu ailede yetiştim ben de çemkiremem. İçime atar otururum. Yengem var mesela, halamın gelini, herkesi mum etti. Hele biri bir şey desin, evi başlarına yıkar valla, ki tabak çanak indirdiği de oldu geçmişte. Şimdi böyleleri el üstünde tutuluyor. Kendilerini ezdirmesinler istiyorum ama bir yandan da böyle abartıp çemkirince saygı maygı kalmıyor. Ailede "büyük" denilen, sayılan birileri olmalı. Öyle işte..

pippi haşmet dedi ki...

Üsturupsuz Yazar, Bloguna yorum yapılamıyor. Kelime doğrulama temaya karışıyor değişik bir şey oluyor. Kelime doğrulamayı kaldır istersen, onay yetiyor zaten. Yorum yazamadım :/

PAPATYA PRENSES dedi ki...

manyaksın kızım sen

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Ana bakayım ben fark etmedim,acaba o yüzden mi kimse bana yorum yapamıyordu.Oy sevindim :)

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Valla Pippi bi ara benim annemde öyleydi,gözümü açtım onları gördüm edasıyla.Ben de ona,"Anne sen köpek yavrusu değilsin,ilk gördüğünü anne sanma" diyesim geliyordu da diyemedim.Ama zamanla annem kendini yeniledi,artık kimseyi takmıyor.Dip not:Annem babam yaşımın 3/4'ü neyse işte o kadar senedir ayrı.Annemin bu top seviyede saygısı beni çıldırtıyordu da şükür yola geldi.Yine de anlamaya çalışıyorum annemi,ne denir ki,çok yaşasınlar da kendilerini üzmesinler.

Geveze dedi ki...

benim böyle entersan afilli değişik bi doğum hikayem niçin yok yahu..

1996'nın fırtınalı bi şubat gecesi ısparta dooom evinde viyak. hepsi bu :(

pippi haşmet dedi ki...

Geveze, ay kıyamam benimki gibi olması daha mı iyi allesen. Ya öleydim ya öleydim hı hı.. :)

rengarenk dedi ki...

İyi ki doğmuşsuuun!
Yoksa ders çalışmam gerekirken kimin blog sayfasını okuyup gülerdim :)
Bizim üst komşunun oğlu (Komşu dediğime bakma onlar gurbette teyze gibi oluyor. Hatta annem götürmüştü doğuma.) da kordonu boynuna dolayıp ebeye yenik düştükten sonra mosmor olarak eve gelmişti. O zaman düşünmemiştim ama o da kendini öldürmek istemiş olsa gerek. Baktı ölmedi. İntikam olarak ilk çişini de annemin üstüne yaptı. :p :)