17 Ağustos 2010

Sen Yenisin Galiba Volume III

Üniversite öğrenciliği başlı başına bir yorgunluktur. Nasıl bir hayat yaşanırsa yaşansın illa derse yorgun, uykusuz gelinir.
Çalışkan bir öğrenciysen ders çalışmaktan, çapkın bir öğrenciysen eve attığın karşı cins yüzünden, gezme meraklısı bir öğrenciysen geceleri geç saatlere kadar sokakta sürtmekten velhasılı kelam illa bir sebepten derse uykusuz gelirsin.. Hele ki o dersler sabahın köründeyse kaçarı yok..
Yüksek ihtimalle gidilmeyebilinir de ama derse gidiliyorsa uyuma ihtimalidir yüksek olan.

Derse gidildi.. Hocamız ağır adımlarla içeri girdi.. Ders anlatmaya başladı.. Ama o da ne.. Göz kapaklarınız, göz kapaklarınıza ne oluyor.?. Eyvah ki eyvah uyumak üzeresiniz..
Dersi dinlemeli mi uyumalı mı..? Yoksa dersi dinliyormuş gibi yapıp uyumalı mı? Yoksa uyumamaya çalışıp dersi mi dinlemeli?

Öncelikle uyumamak için yapılması gerekenlerden bahsedelim..
Hocanın bilumum yerleri inceleme altına alınabilir.. Mesela hocanın pantolonunun fermuarının açık olup olmadığı kontrol edilebilir. Ayrıntılara dikkat etmek lazımdır. Sevabına bu bilgiyi uyumamaya çalışan diğer arkadaşlarına söylemelidir kişi, sosyal sorumluluk bunu gerektirir. Yine aynı şekilde hocanın sütyen numarası tahmin edilmeye çalışılabilir, saçlarına odaklanıp dip boyasının geldiğini anladıktan sonra saçını en son ne zaman boyattığı düşünülebilir.. Fantezi kurulmasını önermiyorum, çünkü sınıf ortamı malum, pek uygun değil bunun için. Hoca olmazsa sınıftaki diğer seçeneklere yönelinebilir.. Misal kim ne giymiş, kime nasıl makyaj yakışıyor, kim kime benziyor, kim kimle ne yapıyordur..

Bu yöntemler tatmin etmezse göze tuz dökmek de işe yarayacaktır ama onun yerine ben uyurum arkadaş diyenler için uyuduğunu gizlemekten bahsedelim biraz..

Bu yazıya ihtiyaç duyan öğrencilerin arka sırada oturangillerden olduğuna eminim. Ön sırada uyumuyormuş gibi yapmak çok zordur.. Şahsen beni aşar bu durum..
Öncelikle kendine yakın bulduğu bir arkadaşın yanına oturmuş olması önemli.. Arkadaşın omzuna başını koyup kitabı da önüne açıp okuyormuş pozisyona geldiğinde hocanın bunu anlaması zordur..
Bir diğer yöntem de uzun boylu bir öğrencinin arkasındaki sıraya oturmaktır, bu durumda baş sıraya konulsa bile hocanın bunu anlaması zordur.. Boyum kısa olduğu için süper işe yarıyordu bu. Ama hoca gezen bir tipse bunu da göz önüne almak lazım tabii. Önleminizi hocayı düşünerek alın.
Bir diğer seçenek, hasta numarası yapmaktır.. Hasta numarasında baş direkt sıraya konulur hocanın "Defol git, evinde uyu." ya da "Oğlum/Kızım burası sınıf, kaldır kafanı.!" demesi beklenilir. Hoca bu soruları ya da türevlerini sorduğunda kalkılır "hocam kusura bakmayın dersinizi kaçırmak istemediğim için geldim ama rahatsızım" denir. Hoca atmak istese bile bu yöntem işe yarayacaktır. Hoca "İzin verdim git." de diyebilir, uyumaya devam etmene göz de yumabilir. Orası hocaya kalmış..

Görüldüğü gibi çok da zor değil. Ama bu yöntemler her hocada işe yaramaz bazı hocaların prensipleri bu yöntemleri ezer geçer, söylemedi demesin kimse.

5 yorum:

xcoach dedi ki...

bi keresinde uyumamak için erkek bir hocanın yumurtalıklarının büyüklüğün tahmin etmecilik oynamıştım. izlenimim XL tavuk yumurtasıydı. Ama nerden bilirdim bıldırcın olduklarını?

Fareli Köyün Kavalcıları dedi ki...

Pippi yurtta kaldıysan eğer yurtla ilgili de bir yazı yazarsan sevinirim. :)

pippi haşmet dedi ki...

xcoach, allah cezanı vermesin ahaha delii :)

pippi haşmet dedi ki...

Fareli Köyün Kavalcıları, yurtta kalmadım ama çok iyi bilirim ve kardeşim de yurtta kaldı onun da yardımıyla yarın falan çıkar yurt yazısı ;)

ry dedi ki...

@Fareli Köyün Kavalcıları halı saha maçlarını sıcak suyun hatta suyun olduğu zamanlara ayarla.arkadaşlarım çok anlattı tuvalette hortumla duş aldıklarını.