8 Haziran 2010

Var Adamın Kartına Otur Gönlünün Tahtına

"Var adamın kartına, otur gönlünün tahtına"
Bazıları anlamıyor işte, kadınların neden yaşlı başlı adamlarla evlendiğini. O yaşlı başlı adamlar, her şeyden elini eteğini çektiği, kadının kıymetini anlayacak kadar uzun süre kadınların ilgisinden yoksun kaldığı için gelen kadını yağla bağla besliyor. Heh işte bundan denmiş bu evet evet bundan.

"Bir sarıdan bir karadan huri, iki sarıdan peri, iki karadan elinin körü doğar."
Annem çok söyler bunu. Eşlerden biri sarı bir kara ise çocukları güzel olur. İkisi de sarı ise bembeyaz perimsi bir çocukları olur, ikisi de kara ise kapkara bir şey olur diyor. Türklerde genelde kapkara insanlar çirkin sayılır. İkisi de esmerse kapkara bir çocuk olur, çirkin olur deniliyor yalnız bu günümüze pek uymuyor sanırım. Zira millet, beyaz tenlilerle "peynir gibi" diyerek alay ederken bronzlaşma kremlerine, sırf yanmak için yapılan tatillere, solaryum hapishanelerine dünya para harcıyor.

"Çok gezen terlik bok getirir." 
Daha çok gelinler için söyleniyor bu ama sadece gelinler için değil tabii. Çok gezen, çok dolaşan illa bir sorunla gelir. Ya dedikodu olur ya bir sıkıntıyı peşinden getirir gibi gibi gibi.. Aslında yurt dışı gezilerini falan da sayabiliriz. Misal van münüt van münüt :p


http://pippihasmet.blogspot.com/2010/06/var-adamn-kartna-otur-gonlunun-tahtna.html

Hiç yorum yok: