26 Mayıs 2010

Katil Babaannem ve Kıskançlıkları


Katil babaannemle ilgili yazılar daha da gelecek bu ilk olacak sanırım burada hadi hayırlısı..

Aslında kendisine bir cinayet işlediği için takmamıştım bu lakabı -gerçi ona böyle dediğimden haberi yok, sadece internette olsun bu şekilde tanınsın istiyorum- Ama zaman ilerledi ve sonunda onun bencillikleri, saçmalıkları bir cana mal oldu. Babaannem, sigara alkol gibi kötü alışkanlıklardan daha beter kanserojen içerir. Nitekim dedemi kanserden kaybetmemize neden oldu, dolaylı yollardan.

Bizim de sonumuz odur. 
Severim ben babaannemi, bütün insanları sevdiğim gibi.. Ölürse deliler gibi ağlarım da ama insan sevgimden, yılları aynı evde geçirmiş olmanın etkisiyle.. Yoksa gerçekten sevilecek tarafı yok.. Ben hayatımda onun kadar dengesiz, kıskanç, bencil, rahatına düşkün, tembel, cimri ve çok konuşan birini görmedim. Hayatı bize zindan ediyor.. Ama annem ona el bebek gül çiçek bakıyor yıllardır. Ben hastalanayım ölüyorum diye bağırayım annem benimle ilgilenmek yerine babaanneme ayran yetiştirmekle uğraşır. Bu hep böyle oldu. Dedem hasta yatağındayken bile "Hanım, bir eksiğin var mı?" diye soruyordu. O yüzden bütün kadınlara tavsiyemdir, ne kadar çekilmez bir insan olursanız o kadar el üstünde tutulursunuz.

Böbreklerim ağrıyor sabahtan beri. Dün de rastlantı bu ya, evde bir sıcak su torbası buldum. Hem deneyeyim hem de böbreklerime iyi gelir belki diyerekten onu sıcak suyla doldurup elimde su torbası odaya girdim. Babaannem astı yüzünü.. Bak yine karıştırmış bir yerleri, bak ya bak gerizekalı haşmet.. Baban onu bana aldı, git koy onu yerine dedi.. 
Mecbur kaldım tırın tırın gidip sıcak su torbasını eskiden de yeni görünecek şekilde aldığım yere koydum..
İşte babaannem böyle biri.. Geldim odama, açtım müziğimi.. "Kimseye etmem şikayet..." dedi Müzeyyen Ablam.. Ha ondan ha ondan deyip sigaramdan çektim de çektim..

Bir de babaannem kıskanç.. Annemi onun yanında sevemem.. Hemen asar yüzünü, mırıldanır. Benden şikayet eder ev halkına. Onu severim, bu sefer de sen kilo mu aldın, kilo mu verdin, çok zayıfsın, yüzündeki şu şey sivilce mi diyerek selam verdiğine pişman eder. Zaten bu selam vermenin sonu öyle de böyle de hüsrandır. Haşmet, bana ayran yap, haşmet bana havlumu getir, haşmet şu bardağı mutfağa götür, almazsın ama neyse yine de söyleyeyim bana mendil al. Araştırsınlar, Türkiye'deki mendil stoğu babaannemden sorulur. Bir de naneli şeker bir de ıslak mendil, bir de o bir de bu.. Hiçbirini kullanmaz, kullandırmaz.. Islak mendiller otura otura sıkılıp kururlar, naneli şekerler sıcaktan hal değiştirir ama babaannem saklamaya devam eder. Hatta millet cayır cayır marklarınızı getirin değiştirelim derken babaannem marklarının varlığını bile unuttuğu için aradan bir iki sene geçtikten sonra bulmuştu markları. Az da değilmiş.

Babamdan annemi, beni annemden, annemden beni, annemi babamdan, beni babamdan, kardeşimi recep bülbülses'ten, recep bülbülses'i derya baykal'dan diye devam eden bir kıskançlık zinciri var babaannemin. Müslüm'ün eve gelişiyle babaannemin bu zincirine eklenen son halka da Müslüm oldu.. 
Başta sevdi, ben seviyorum diye seviyormuş gibi yaptı yani. Sonra sonra ben müslüm'ü ummadıkları şekilde çok sevince babaannem müslüm'e düşman oldu. Mini havuzu sallıyor, içine bir şeyler dökmekle tehdit ediyor. Durduk yerde müslüm'e hakaret ediyor. Havalar düzelse yanıma alacağım müslüm'ü ama benim oda soğuk, garibim hasta olur ölür valla..

Öyle işte. İçimden atıp kurtuldum yine.
Seni seviyoruz babaanne!! :)


12 yorum:

RaMa dedi ki...

Senin babaanne katilse benimki ne çok merak ettim yawrum. Benim babaannemin amcam hastanede yatıyordu uyku ilacıyle ölüm döşeği numarası yaparak hastaneye yatmışlığı bile var düşün. Tabi bizimki bide çift katmerli onun 2 katı kötülük yeteneğine sahip suç ortağı halam var bide... Senin babaannen pamuk pamuk...

Adsız dedi ki...

aman yarabbim Allah korusun neden bui kadar eziyet ederler bilmemki benim babaannem melek kalmis yaninda :))

Loana dedi ki...

ben benimkinin vukuatlarını saymakla bitiremem ama gerçekten bunlardan çok çok daha ciddi.. ben de senin yerinde olsam severdim yine geberirse gebersin umrumda değil gibi şeyler söylemezdim hissederek..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

benim rahmetli babannem beni çok severdi. hep kayırırdı. ah olsa da yine kayırsa :(

mavi dedi ki...

Benim babaannemde biz küçükken milletin içinde el öptünmü, niye hatır sormadın diye azarlardı ama yinede çok severdim onu, O'da beni üvey olduğu halde Allah rahmet eylesin.

Adsız dedi ki...

babaannemi üç yaşlarındayken görmüşüm. hayal meyal arkasından gitme diye ağlarken hatırlıyorum ya da hatırladığımı uyduruyorum. diğer aile büyüklerini hiç mi hiç görmedim. şimdi amcayım mesela ve yeğenimin bir babaannesi ve dedesi var. ama babaanneler iyidir.. :o)

pippi haşmet dedi ki...

RaMa,

Bizimki benzerlerini de yaptı ama o kadarını yapmışlığı yok. Dilerim sizinle aynı evde yaşamıyordur :)

pippi haşmet dedi ki...

enk,
Bu bir şey değil valla değil, daha ne marifetleri var anlat anlat bitmez..
İşin kötüsü aynı evde yaşıyoruz. Uzakta olsa sevimli pamuk babaanne olurdu ama şimdi pek öyle gelmiyor :)
Yine de ölürüm yoluna o ayrı :D
Bu da benim salaklığım :))

pippi haşmet dedi ki...

Loana,
Onu diyenlere rastladım aslında gerçekten hak ediyor. Aile içinde sebep olduğu şeyler maalesef şu anlattıklarım kadar sevimli değil..
Beter bir insan.
Ama yine de işte babaannemdir, allah uzun ömür versin :)

pippi haşmet dedi ki...

PAPATYA PRENSES,
Hüff, benimki de ben çocukken öyleymiş iddialara göre. sonra büyüyüp anneme sevgi göstermeye başlayıncaaaaa... En sevmediği insan ben oldum :)

pippi haşmet dedi ki...

Mavi Balon,
Ohooo bizimkinin klişesidir o..
Hatta şu yaşımda misafire en basitinden bir sehpa getirmeye kalksam, sen beceremezsin otur halan yapsın diyor..
El öptün mü zaten fiks.. höh

pippi haşmet dedi ki...

ayınınteki,
ama arkadaşlar iyidir :)
Babaanneler de iyidir. Ne yaparsa yapsın yine de baş tacımdır.
Ama yalan yok, büyükbabam öldükten sonra babaanneme olan sevgim ve saygım azaldı.
Yavaş yavaş toparlıyorum ama hayırlısı..