30 Nisan 2010

Son Günlerde Artan Tecavüz Haberleri

Evet ne kadar çok tecavüz ya da taciz yaşanıyormuş değil mi ülkemde.?

Lafım medyaya, daha önce bu kadar çok taciz ve tecavüz yaşanmıyormuş gibi hepsini art arda yığmanızın özel bir sebebi var mı?

Daha önce, bangır bangır bağırdığımız halde haber yapmadığınız bir sürü vaka oldu. Tecavüzcüyü sırf Adli Tıp çok yoğun diyerek serbest bıraktılar. Bunları biz yazdık da sizin ilginizi çekmedi bu haberler. Bilmiyorduk demeyin, bahsettiğim davayı magazin malzemesi haline getiren sizdiniz zaten.

Şimdi ülkenin her yerinden taciz, tecavüz, cinayet haberi geliyor ve hepsinin içinde çocuk var. Bunlar birden mi çıktı ortaya? Hayır, bizi insanlığımızdan utandıracak bir sürü olay olduğunu ben bizzat Adli Tıp uzmanının açıklamasından biliyorum. Hepsi basına yansımıyor diyordu. 

Lafım yanlış anlaşılmasın, haber yapılmalı ve hatta sadece suçlu yakalanana kadar geçen süreç değil, suçluların aldıkları cezalar da belirtilmeli ki kişiler yaptırım nedir görebilsin. Haber yapılmasını eleştirmiyorum ama zamanında birini bile haber yapmayıp şimdi hepsini sıraya dizmeniz neden? Benimki sadece merak, kaçırdığım bir şey mi var kendi aranızda.?

Basının bu saçma özelliğinden nefret ediyorum. Ne zaman ülkeyi ilgilendiren önemli bir siyasi gelişme olacak olsa dikkati siyasetten uzaklaştıracak haberler yapılmaya başlanıyor. Buldukları yöntemden midir bilinmez, eldeki haberler bitince, zamanında dönüp yüzüne bakmadıkları olayı bile süsleyip püsleyip haber yapmaya karar veriyorlar.

Basının ürkütücü bir gücü var. Halkı ayaklanmaya götürebilir, istediği partiyi iktidara getirtebilir, halkı istediği kadar uyutabilir de..

Bu yazıyı neden yazdım.? 
Bir şey dikkatimi çekti, anlatayım belki yalnız değilimdir dedim. 
Fesatım. 

3 yorum:

... dedi ki...

Yalnız değilsin bende senin gibi düşünüyorum.Hatta benim gibi düşünen varmı diye google da araştırma yaparken buldum blogunu.Ancak henüz çözebilmiş değilim bu haberlerin patlamasının nedenini.

pippi haşmet dedi ki...

Valla benim de çözebildiğim söylenemez, kimseden bir açıklama gelmedi henüz. Ama gündemde başka önemli bir konu varken ana konuyu dağıtmak için kullanılıyor bu tür haberler ve bir de tutmuş bir haberin benzerini özellikle seçip yayınlıyorlar.
İkiyüzlülük bence bu.

NzN dedi ki...

Bence gündem değiştirmenin yanısıra "Biz duyarlıyız, biz araştırmacı gazeteceyiz, biz haksızın yanındayız, biz daha neler neler buluruz" gibi kaygılar ve amaçlar var bu tarz bir duruşun altında.

Bu memlekette bir takım şeyler bilerek, isteyerek unutturuluyor, üstü kapatılıyor ve böylece toplumsal bellek siliniyor...

Sormayı, sorgulamayı bilmeyen saman beyinli insanlara uygun teşvik verildiği sürece de her istenilen yaptırılabilir...