15 Nisan 2010

Ahmet Türk'e Yumruk Olayı Hakkında

Evet malum artık herkesin haberi var bu olaydan. 

Kimisi "Oh iyi olmuş, eline sağlık adamın, benim yerime de vursaydı" diyor, kimisi bu hareketi kınıyor özürler diliyor.

Evet ben de özür dileyenlerdenim ve bu yüzden de bir sürü yeni yaftam oldu, bir sürü küfür yedim yarebbi şükür..

Bu olay birinin gelip birine yumruk atması gibi basit bir şey değil. Her zaman yöneticileri eleştiren biri oldum, sevmedim yönetenleri, yönetilmeyi sevemedim. Minnet etmedim kimseye. Hep de haksız bulmuşumdur kendilerini. Çünkü diğer tüm insanlardan daha ılımlı olmak zorundalar. Balık baştan kokar misali, onların yaptığı herhangi bir şey tüm toplumu etkiler. Gelelim Ahmet Türk'e yumruk olayına.. 

Bu olay dediğim gibi sıradan bir "siyasetçiye şiddet" vakası değil hepimiz biliyoruz. Öncelikle, malum davanın yeri ve alınan önlemlerin kısıtlılığı ile zaten bu olaya meydan verilmiş belli. Yani bariz bir güvenlik zaafı var. Yalnız polisin neden böyle bir şey yapmış olacağını anlamak da zor. Polis artık hükümetin zaten. Hükümetin bu olaydan ne gibi bir çıkarı olabilir? Bulamadım açıkçası mantıklı bir neden. Ülkenin bu kadar karışacağı belli ve şu sıralar muhtaç olduğu bir partinin önde gelen isimlerinden birinin başına böyle bir şey gelmesi ona yarar değil zarar getirir bu da belli. Eee?

Peki neden Ahmet Türk seçildi.?
Ben paranoyak bir insanım o yüzden en alakasız neden de dahil tüm nedenleri sıralarım. Bana mantıklı gelen neden, bu olayın bariz provokasyon olduğu.  
Bunu şunlar yapmıştır demeyeceğim elbette ama Ahmet Türk'ün parti geneline göre daha ılımlı olduğunu çoğumuz anladık artık. Partisinin fikirlerine dahi ters düşebiliyor bu özelliğiyle.. 
Birileri belki de bundan rahatsız oldu, neden olmasın. Al bak istediğin barış bu mu, demek istedi belki de.. Partinin ya da örgütün kendince bir iç hesabı olabilir yani bu ve kuvvetle muhtemel de böyle bu.

Yumruktan sonra olacakları da anlamak için müneccim olmaya gerek yoktu, şu sahnelerin yaşanacağını hepimiz biliyorduk. Pamuk ipliğine bağlı huzurumuz yine "siz-biz" oldu. Birileri bu "Tüm Kürt halkına yapılmış bir harekettir." dedi. Bunu söyleyen birinin amacı da bellidir zaten, "Haydin sokağa, acımadan kafa göz dalabilirsiniz bu sefer." Bu bu demektir. Ahmet Türk, şiddete maruz kalan kişi olmasına rağmen "Bu provokasyondur, oyuna gelmeyin" diye bas bas bağırırken, birilerinin çıkıp milleti bile bile galeyana getirmesi nedendir? 
O yüzden de işte paranoyaklıkta sınır tanımayan bendeniz bu olayın bir iç hesap olduğunu düşünüyorum. 

Sakık, yumruk olayından sonra bas bas bağırdı ya, "siz göreceksiniz" deyip salladı ya parmağını.. Bu an işte insanın özüne döndüğü an olsa gerek. 

BDP'nin benim gözümde MHP'den farkı yok. Irkçılığı BDP yapınca anlamı değişmiyor, benim gözümde hepsi aynı. Irkçı işte, ister Türk ırkçısı olsun ister Kürt.. Kusura bakmasın da önce üstündeki şu kini bir boşaltsın artık ondan sonra eğer gerçekten içlerinin temizlendiğine inanırsam gider desteklerim bile haklı mücadelelerini ama seçtikleri yol, ırkçılıktan öteye gidemiyor maalesef. Keşke BDP yerine adam gibi bir partiyle çıkılmış olsaydı, arkada bir katilin, uzun zaman kardeşi kardeşe düşürmüş kanlı bir örgütün gölgesi olmadan, samimi, temiz insanlardan oluşan.. O zaman hem halkım halkım diye bahsettikleri o halk hem de zamanında yapılan yanlışları bilen ve hakkı olanın hakkını vermek isteyen diğer herkesi de destekçileri olarak görebilirlerdi. Sanırım bu ancak hayal, şu saatten sonra.. 

Otobüs yakıldı, sanırım beğendiler bu olanı. Ben beğenmedim ve ben aslında toplumda en sevilmeyenim. Çünkü ne oyum ne buyum, kendi doğrularım var, insanı seviyorum. En çok ben kaybediyorum, biz kaybediyoruz. 

Yumruk yanlış da molotoflu o olay ve devamındaki diğer olaylar doğru mu? İkisi de yanlış.  Demokrasi, barış bir şeyler bir şeyler.. Hangimizi hazırladınız da bunu anlatıp duruyorsunuz şimdi? Bütün kesimlere lafım.. Devletin eğitim kurumlarına çeki düzen vermesi lazım ki barış ne demek, demokrasi ne gerektirir bunları bir öğrenelim. Almanlar yenilince yenilmiş sayıldık, Anadolu kapıları Türklere açıldı ezberlerinin zamanı çoktan geçti artık. O ezberler hangi işimize yaradı şimdiye dek? Bırakın şu saçma sistemi bırakın artık hiç olmazsa bizim evde öğrettiklerimizi okuldaki eğitimsiz eğitmenleriniz bozmasın.

Ağır oldu sanki ama olsun bunu da yazdım gitti. Yaftalanmaya alıştım nasıl olsa, sırf insana saygım var diye hem de. 

2 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

klavyene sağlık dostum. çok güzel bir yazı olmuş.
hislerime kısmen tercüme olmuşsun..

pippi haşmet dedi ki...

eyvallah can ne dimek ;)