20 Ağustos 2011

The Sims Social

Bir önceki berbat yazıyı yazdım ve biraz olsun rahatladım. Ardından ram'lerim geldi, ferahladım. Artık bilgisayarım beni yormuyor, yani şimdilik..

Bu aralar Facebook'ta özellikle Türklerin sardığı bir oyun var. Aslında bu oyunu bilmeyen yok da, Facebook'ta olması daha bir güzel oldu sanki..
Sims'i, Facebook'a uyarlayıp Sims Social yapmışlar efendim. Ben Facebook'ta oyun oynarken benimle alay eden ne kadar arkadaşım varsa (okb) bu sefer benimle birlikte oyun oynuyorlar. Çok enteresandır ki ilk kez bir oyunda Türk arkadaşlarımın sayısı yabancılardan daha fazla. Toplumca bastırılmış duygulardan girip bilinçaltı arzulardan çıkardım ama yo yoo bunu yapmayacağım.

Oyun hakkında bilgi vereyim biraz. Sims Social, yine diğer Facebook oyunları gibi enerji ve görevlerle ilerliyor. Size çeşitli görevler veriyor ve onları yerine getirdikçe para, malzeme vb. şeyler kazanıyorsunuz. Ayrıca yazı yazdıkça, resim yaptıkça, yemek pişirdikçe, beste yaptıkça bu alanlarda da seviyeler atlıyorsunuz ve bu sayede para ve deneyim kazanıyorsunuz. Kazandığınız paralarla evinize masraf yapıp ev seviyenizi yükseltiyorsunuz. Komşular ekleyip onları ziyaret ediyorsunuz. Onlarla yaptığınız aktiviteler sayesinde arkadaşlık seviyenizi artıyorsunuz. Ayrıca sevgili edinebiliyorsunuz hatta sevgilinizle öpüşüp koklaşabiliyorsunuz. 
Önemli bir şey var ki, moralinizi sürekli en yüksekte tutmak önemli. Çünkü moraliniz en yüksek seviyede olduğunda yaptığınız işlerden daha çok para kazanıyorsunuz. 

Arkadaşsız oynanabilecek bir oyun değil bu. Farmville'deki gibi bol arkadaşa ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle de oyunun sayfasından arkadaş bulmanızda yarar var:

Bunları neden yazdım çünkü ekran görüntülerim var size:

Benim hatun (ces blackeye) birden mayoyla dolaşmaya başladı. Eyvah perpetual görmesin dedim ama maalesef geç kalmışım, yakalandım.

Bir türlü kendime benzetemedim benim hatunu. Şu en yakın hali aslında ama bu da kesmediği için bu hale bile getirmedim, öyle rastgele bir halde duruyor.


Arada fingirdeşiyoruz da yarimle:


Bunlar da fazladan:
Gözlüğe dikkat, çok çalışıyor benim kızım çoook..

Bir de kızarsam çok pis konuşurum, karşımdaki çıplaksa daha da kızarım döverim bile..


Bu da evimin dünkü hali.. 


Reklamları izlediniz.. 
Şimdi sizleri Seni Bana Kazmışlar adlı yerli dizi ile baş başa bırakıyorum. 
İyi seyirler..

15 yorum:

Uyumayan Ses dedi ki...

facebooku açsam mı ki peeh

pippi haşmet dedi ki...

Bence değmez ama zamandan bol bir şeyiniz yoksa neden olmasın, pek cici olur :)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Çok sevdiğim bir oyundu bu uzun süre oynadım.Gene oynayabilirim ama face üzeri hiçbir oyuna katılmadım şu ana kadar.Ne diyeyim bizi bu hallere düşürenler utansın.:D

özz* dedi ki...

pippiii seni komşum yapmak istiyoruum, nasıl olucak? :)

rahat yazar dedi ki...

The Sims evin bayağı güzelmiş dolu eşya var ben hala tek odadayım komşum ol:)

Adsız dedi ki...

ya pippi harbiden anlamıyorum biliyo musun bu oyunlar karşısında vakit öldüren insanları...
zaman o kadar değerli ki, tek bir dakikası bile harcanmamalı...

A-H dedi ki...

Sanirim Sims sevgim yuzunden yeniden facebook yollari gorundu bana :) ama hic zamanim yok simdi ne olacak :(

pippi haşmet dedi ki...

içimden geldiği gibi~~~ , oyun güzel evet, benim ekran kartım yetmiyor oyuna, bugün değiştirip çalıştıracğım bakalım ne olacak..
Facebook'ta oynamakta acele etme, beta olduğu için sürekli hata veriyor. Biraz beklemeli :)

pippi haşmet dedi ki...

özz* , Facebook arama çıbığına Pippi Haşmet yazılacak :))
Ya da kullanıcı adı pippihasmet işte bir şekilde bul beni :))

pippi haşmet dedi ki...

rahat yazar, davet yolla hemen :))

pippi haşmet dedi ki...

x-coach, kaç senedir bilgisayar başındayım, bir sene öncesine kadar oyun nedir bilmezdim. Oynayanlara da aynen senin söylediklerini söylerdim.
Ama şimdi zamandan bol bir şeyim yok ve kitap, dizi, tv o bu şu hiçbir şey yetmeyebiliyor, hep zaman artıyor, ya da psikoloji oyundan başka bir şey kaldırmıyor.
Zaman sıkıntısı yaşayanlar oynamasın bence de..

pippi haşmet dedi ki...

A-H , şimdi gelme, beta daha. Bir sürü hatası var. Misal iki gündür giremiyorum. Hataları düzeltiyorlarmış.
Gavurlar oynuyor biz oynayamıyoruz. Biraz zaman geçsin sonra gel :)

kar dedi ki...

o kocaman evi nasıl yaptın allasen kuzum? :) kıskancımdan çatladım resmen :D
ayrıca n lerdesin :)

pippi haşmet dedi ki...

Desperate Housewife, kocaman evim daha da kocaman oldu 210K mı ne şu an Facebook'ta albüm var kocaman albüm yaptım kocaman evime kihkih :D

eLmyra dedi ki...

ben bi ara öyle sardım ki fake account açıp sevgilim için de bi karakter yarattım. ama işler kontrolden çıktı, sevgilimin benim yönettiğim sims'i beni sallamamaya başladı. bloke ettim oyunu, huzura erdim :)