14 Temmuz 2011

Adsız'dan Sevgilerle

Blog okuyucularından güzel bir insanın bana-size söylemek istedikleri var. Başta bana mail yoluyla ulaştı ve ben bana yazdıklarını yazı haline getir, blogumda yayınlayayım dedim, kabul etti sağ olsun, buyurun:
"Merhabalar güzel insan, az önce formspring adresinden sana yazdım ama tuttu mu tutmadı mı bilemiyorum mail adresini bulamamıştır koca koca yazıyı koca gözlerim nasıl görmedi anlamış değil, okuyanlar olmasın çok ayıp kaçacak.. Neyse öncelikle blogunu yeni keşfettim teşekkür ediyorum kendi adıma okurken illaki kendime feyz aldığım durumlar oluyor, keyif alıyorum, zaman zaman hüzünleniyorum, yeri gelince kahkaha atıyorum ya da öyle bir şey diyorsun ki uzun uzun gözlerim dalıp dalıp düşünüyorum. Bu mail ne alaka diyeceksin ben yurdum insanı kendi halinde yaşayan kızcağızın tekiyim okul öncesi öğretmenliği okuyorum bitecek insallah, tabiri caizse hayat bana hiç bir şeyi armut gibi kucağıma düşürmedi kendi çapımda ehh sıkıntı yaşadım, olumsuzlukların getirdiği gerilim yıprattı haliyle, biliyor musun bana güleceksin belki ama üniversite yıllarında haftada art arda kitaplar tüketirken artık eski halimden eser yok topluluk içinde konuşmak bile istemıyorum, cumle kurmayı unuttum sanki, okudum aklımda kalmıyor üzülüyorum hem de çok bir öğretmen adayı olarak, senin blogu okurken rahatlıyorum teşekkür ederim güzel insan, yalandan da olsa cevap verirsen dünyalar benim olur... sevgiler... dedim ilk ona ben sevgili blog okurları :) sağolsun cevapsız bırakmadı beni nihayetinde eğitimci küçük büyük ihtiyacı var herkesin ona, neyse derken...
Biraz olsun kafamı dağıtırım bahanesiyle bizim oraların mecburiyet caddesinde bir iki tur atar insanları seyreder eve dönerim tek kelime etmeden, kalabalık bir aileye sahip olmama rağmen en çok sevdiğim bilgisayarımı açarım önce, hemen ardından haber siteleri haricinde takip ettiğim birkaç blog ve PİPPİ'nin blogunu tabii sakın vazgeçme yazmaktan diyorum ben ona, hayat buluyorum yazılarını okurken, burada tüm blog okurları adına teşekkür ediyorum..:) Üniversiteyi ailemden uzak bir şehirde okudum sudan çıkmış balık gibi daldım hiç bilmediğim şehre, yurda yerleştiğimde benden babamın numarasını istediler işte hayat benim için o zaman zor olmuştu, sevmem demegoji, felsefe ya da her neyse duygusal takılmayı ama üniversite sınavına girdiğim yıl babamı kaybettim ben, her neyse işte gel zaman git zaman içimde bitmek tükenmek, sönmek bilmeyen bir nefer yanıyordu hep..:) öğretmenlik, şartlar işte mümkün kılmadı istemediğim bölüm mezunu oldum alttan ala ala..:) ehh yaş 25 oldu sıfırdan başladım okul öncesi okuyorum bitmek üzere inşallah, yani bu kadar lafı niye ettin ne gerek vardı diyeceksiniz, herkes için imkansız olan bir şeyi başardım ben sanırım bunda büyük bir inanca sahip olmamım payı çoktur, nolur kapılma umutsuzluğa çiçek zamanı gelmeden açmıyor maalesef, hasılı her şey yoluna giriyor zamanla, hasılı duaya ihtiyaç var, dua etmeli ve bu yolla belayı defetmeli..:) milyon tane eğitim mezununa ihtiyaç bu ülkede senin gibi eğitimcilere ihtiyaç var, öğrenciler yardım bekliyor, sevgiyle kal, dualarımdasın...:)) dedim sonra napıoruz o zaman ilk olarak sevgili PİPPİ adına ve sonra tabiki blogun güzel okuyucuları, içinizdeki bütün güzellikler adına kocaman bir AMİNNNNNN çekiyoruz..."

16 yorum:

pippi haşmet dedi ki...

İlk defa kendi blogumda başkasının yazısına yorum yazıyorum, çok heyecanlıyım :)

Mail ve yazı için çok teşekkür ederim.
Ben de senin kadar cesaretli olabilsem ve Türkçeden göbeğimin suyunu aldığım için ikinci isteğim olan psikolojiyi okuyabilsem..
Ama ben senin kadar cesaretli olamıyorum. Takdir ettim seni. İnancını, azmini, cesaretini.. Bende bunların zerresi yok, bir yaşam koçu falan lazım bana. Şunu şöyle yap bunu böyle yap diyecek. Yoksa kendi başıma hiçbir şey yapamam bu konularda..

G R İ ❥ dedi ki...

pippilerin en hasmetlisi, yorumunun ilk kismina cok guldum (dikislerim auch dedirti vallahi:))

cok icten ve samimi bir mail olmus, ilk kez (davul sesi yapilir burda) tek solukla uzun bir yazi okudum. araliksiz (evet pabucumun ortmeniyim ben, sinavnotlari bir cehennemularaf etkisi yaratir bazen) ama guzel olmus ..

ya, bu mailden dolayi mi ne bilemem, be neden dokuldum onu anlamadim ..

pippi, hea sey dicem; neden olmasin ?!! bak gloom'dan daha iyi coach mu bulacaksin sen : )

..

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Yaş 25 ama atanacak nasılsa önü açık!
uehuahuhe yazılanlara yaptığım yoruma gel;)

pippi haşmet dedi ki...

Lô - Lâ, o da güldü :) Formspring'ten de cevaplamış oldum hani soruyu. Ehuahu :) iki şapşal olduk yani :D

pippi haşmet dedi ki...

Üsturupsuz Yazar, öğretmenlik atanma konuları bizim canımızı çok sıkıyor ya ondan artık gülüyoruz bu durumlara. dün nişana gittim, yine hep aynı sorular allam allam kurtuluş da yok yeminle.
Ama adsız arkadaşım en azından ana okulu okuyormuş, o atanır hiç değilse. Biz kendi derdimize yanalım.
Ah bir de ben de cesaret edebilsem keşke keşke, başka bir bölüm daha okuyabilsem..

G R İ ❥ dedi ki...

:)))

TR de ki atama olayina bir turlu anlam veremedim. Uni biter, ise baslarin (en azindan bizim buralarda oyle) Bu atama ne ise yarar onu hic anlamadim gitti.

Seni pek bi cesaretsiz gordum ben .. hmmmmm ama hmmm

pippi haşmet dedi ki...

Lô - Lâ , param olsa bu kadar cesaretsiz olmayacağım ama maalesef elimden bir şey gelmiyor işte. Mıhlandım kaldım eve pof

G R İ ❥ dedi ki...

umudunu yitirme ki !!

istek ve azim var ise geriside gelir .. buna inaniyorum . zeki insansin, nihayetinde ulasacaksin istedigine ..

Adsız dedi ki...

sevgili pippi asıl ben çok heyecan yaptım bak şimdi,teşekkür ediyorum öncelikle,farkında değilsin belki ama asıl sen kendi kendinin yaşam koçusun,bir insanda olması gereken örnek ve temel vasıflara sahipsin.Hayatta hiç birşey şahsi olmuyor,bazılarının imtihanı tamamen sabır oluyor,bazılarınınki tamamen şükür ikiside tek başına zordur,en güzeli hem sabır hem şükür arasında olabilmek heralde,ee bu günün anlam ve önemi olarak sevgili güzel insan senin ve bütün blogdaki diğer güzel insanların kandilini kutluyor,bütün sıkıntılarınızdan beraat edin inşallah diyorum..:)sevgilier..

pippi haşmet dedi ki...

Lô - Lâ, iş istiyorum sadece. yazacağım, bol bol yazacağım bir iş istiyorum. bakalım

pippi haşmet dedi ki...

Adsız, varlığın bana moral verdi gerçekten teşekkür ederim. Hakkımda bu kadar güzel düşünen bir insan olması ne mutlu.
Her şey için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

pippiii sen hergün yaz boşlama burayı :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

önceki yorumum sana eşek kafalı pippi, evet evet bu kez sana eşek kafalı demek geldi içimden! çünkü bi tutturdun atama da atama diye.ben seni bi atayacağım burdan cehennemin dibine göreceksin gününü! hof ya. yapabileceğin başvurabileceğim zilyon tane yer var.sen evde kös kös otur oldu mu! tamam mııııııı! öle bunalımlara gir, depresyon hırkanı filan giy. çok sinirlendim şuan. hırrr yani, yanımda olsan saçını çekerdim.hıh.

*

Adsız arkadaşa gelince, azmini tebrik ediyorum, Rabbim başarılarının devamını getirsin inşallah. Umarım bundan sonra herşey istediğin ve hayırlı bir şekilde olur gider.
Rabbim babana da rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.

pippi haşmet dedi ki...

Adsız, bu gidişle zor her gün yazmam. Buraların tadı her geçen gün biraz daha azalıyor. Hadi bakalım hayırlısı.

pippi haşmet dedi ki...

PAPATYA PRENSES, valla ne desen haklısın. Birinin bana rehberlik etmesi lazım. bak pippicim, şuraya da başvur buraya da başvur demesi lazım. Yoksa evde yaşlanacağım :(

Adsız dedi ki...

Sevgili PAPATYA PRENSES,umarım prensesler gibi bi ömür geçirirsin,teşekkür ediyorum iyi dileklerin için,ne şekilde olduğunun çokta önemi olmasa gerek böyle güzel insanlarla tanışıp hep iyi niyeti barındırmak içimizde,sanırım buna sebep olan PİPPİ'ye teşekkür etmemeiz lazım..:)Pippi sende bana moral oldun inan..:))