1 Haziran 2011

15 Dille Konuşma Kitabı


Pek zengin bir kitaplığım var. Osmanlı Türkçesi ile yazılmış Nutuk olsun, Tam İlmihal olsun, 15 Dilde Konuşma Kitabı olsun, Fransızca-Osmanlıca Sözlük olsun, Saadete Ermişler Bahçesi olsun, Karamazov Kardeşler olsun, Satanizm olsun, İncil olsun, Kırık Hayat olsun, Metal Fırtına olsun, Şu Çılgın Türkler olsun, Sofie'nin Dünyası olsun, Montaigne Denemeler olsun... Olsun da olsun.. :)


Ama hakkımı yemeyeceğim, sağlam bir sürü kitabım da var taam mı? Bunlar fakülte boyunca edindiğim kitaplar. Param olsa keşke de, yine kitaplar alsam.. E-kitap okumayı sevemiyorum imanım gevriyor zira. Mahallede de kitaplarını alıp okumadığım kimse kalmadı, arkadaş da yok. Sevgiliden otlanıyorum işte arada.

Ortaokulda okuduğum kitapları bile almıştım ucuza buldukça. Öğretmen olursam çocuklar isterse temin edebileyim hemen diye. Hey gidi.. Şimdiki aklım olsa bazı basit kitapları almazdım tabii, cahildim o zaman bilemiyordum bazı şeyleri. Büyüdükçe sağlam kitaplar almayı da öğreniyor insan. Paran oldukça tabii. 

11 yorum:

ry dedi ki...

sağlam bir kitap arşivin varmış. bro'nunkiyle yarışır.

pippi haşmet dedi ki...

Bazı dandik kitapları özellikle saydım ama gerçekten sağlam kitaplarım da var. Hani uğruna başımı verebileceğim türden bir kitaplığım var. Evdekilere, 4 senede aldıklarımı ve gelen birkaç hediye kitabı da ekleyince bu hale geldi. Biraz daha var aslında sağda solda, kitaplığa yerleştirilmeyi bekleyen ama yer kalmadı maalesef :(
Utanıyorum kitaplığımdan, daha daha daha sağlam olmalıydı ama imkanım bu kadar oldu. :(
Bunun 5-6 katı kadar da e-kitabım var aslında :D :D
Çok uzun olanları okuyamıyorum bilgisayar başında ama para bulup e-kitap okuyucu alırsam onlara da sıra gelecek.

ry dedi ki...

e-kitap okuyucusu hiç alma bilgisayardan farkı yok.

bro' yla benim arşivimiz de sağlamdı. sonra bro istanbul'a gidince kitapları ayırdık. çoğunu ona verdim, faust, ilahi komedya, yüzüklerin efendisi bir de felsefe kitapları ben de kaldı. tarih, dünya klasiklerini de o aldı.

istiklalde 2. el kitap, eşya satan bir yer var. orada güzel kitapları ucuza bulmak mümkün. zamanında 1910 basım almanca faust kitabı bulmuştum.

pippi haşmet dedi ki...

Aslında şu yeni çıkan cep telefonlarından alabilsem süper olacak. pdf açabiliyor ya onlar, mis olur mis..

Büyük şehirlerden birinde yaşamıyorum, fakülte zamanı okulun arkasında bir ikinci elci buldum, zaten iki taneydi. Diğeri malın gözü, normal fiyatlarından bile daha pahalı satıyordu. Diğeri de şansıma saf çıktı. Kitapları kalınlıklarına göre fiyatlandırıyordu. Bir sürü kitabımı oradan aldım. Bir girişte 100 lira verip çıktığımı biliyorum. Nimetti aslında ama okul bitince uğrayamadım, ters yerde kalıyor.
İlerde Ankara'ya taşınınca orada arayacağım böyle yerler, illa vardır. Çok özledim saatlerce raf karıştırmayı.
Şimdi dükkanlara giriyorum ama ağzımın suları aka aka bakıp çıkıyorum. 30 lira-40 lira nedir allasen, kim kaybetmiş de ben bulayım o kadar parayı. :(

ry dedi ki...

şimdi korsana yönelmeyin, emek hırsızlığıdır diyorlar da, atıyorum gothe bilmem kaç senesinde yazmış kitabını ve adamın ünlü veya zengin olma derdi yok. o adamın kitabının orjinalini alsan ne olur korsanını alsan ne olur?

beşiktaşta bir korsan kitap satıyorlar, orjinalinden tek farkı fiyatı. bandrol bile yapmış adamlar.

pippi haşmet dedi ki...

Valla kim ne derse desin, sektörü de bilen, bir sürü yazar mazar tanıdığı olan biri olarak hiiiç çekinmeden korsanı destekliyorum ben.
Kaliteli okumak isteyen orijinalini alır, bencileyin parası kıt olan korsanını alır. Tabii gönül ister ki korsan hiç olmasın ama fiyatlar bu şekilde olduğu sürece korsanın önüne geçemezsin.
Ayrıca sanatsa edebiyat, parayı fazla bulaştırmamak lazım. Para kazanmak isteyen gitsin başka işler yapsın arkadaş. Para kazanmak için yazanların zamanla edebi kayba uğradıkları aşikar zaten. Sıçar gibi kitap yazıp değersizleşmezler hiç olmazsa. Hem de daha çok okunurlar. Ballı lokma tatlısı.

Witchie of Stars dedi ki...

Allah'ım hatun Ankara'ya taşınınca diyor yaaa, ben çok seivniyorum! ya hey hey heyyyy!
Süperüzlerim olucak sana cicim!
Korsan göz bozuyo yahu, o yüzden sevmiyorum ben.

pippi haşmet dedi ki...

Witchie of Stars, korsan kitabım bilmeden aldığım birkaç kitap harici yok aslında ama alana da neden korsan alıyorsun demiyorum ehuahu
Allam az kaldı az kaldı. Ankara'ya taşınacağııııım, çok güzel olacak her şey. Yapışık ikiz oluruz senlen :D

ry dedi ki...

@Witchie of Stars; ah şu kızların marka takıntısı yok mu?

Witchie of Stars dedi ki...

marka nerde burda ry?

ry dedi ki...

d&r, kabalcı...