16 Ocak 2011

Ağzımızda Çiçekler Balkonda Sırılsıklam

Arkadaşım, ben anlamıyorum bu sigara sansürünü. Tamam içilmesi konusunda belli düzenlemelere gidilsin, gerekliydi de güzel ülkemde ama sansürünün boku çıkmadı mı acaba.?

Cnbc-e, e2 mesela, ne kadar salak kanallar haline geldi o çiçekleri ağızlara yerleştirince, haberiniz var mı? Kırk yıllık yeşilçam filmlerini izleyemiyorum sinirden, onlarda da sansür. Amaç ne acaba? Çocukları korumak mı yoksa televizyonda sigara içen biri görüldüğünde izleyicilerin yüzde bilmem kaçında sigara içme isteği uyanması mı? İkisi için de size laflar hazırladım gerçi. 

Yahu be adam, sen oradaki buradaki sigarayı yasaklayıp bangır bangır sigara sağlığa zararlıdır reklamı yayınlıyorsun, o ne olacak.? Sen zannediyorsun ki bu caydırıcı bir şey. Yoo, yıllardır biliyoruz zaten sağlığa zararlı olduğunu ee ne değişti, bıraktık mı..? Levent Üzümcü sesiyle "günde bir paket sigara içen insanın ciğerlerinde biriken katran miktarı"ndan bahsedince benim aklıma hemen sigara geliyor ve her reklamda içiyorum hemen hemen. He babaannem o süngeri insan ciğeri sanmış o da ayrı. Çocukların da böyle sandığına eminim.
Ayrıca canlarım, çocukları çok düşünüyorsanız şunu çocuklara yapmaya hakkınız yok. Ölürsünüz, sigara içerseniz erken ölürsünüz diye diye çocuğu bu hale getirdiniz, siz getirmişsiniz kusura bakmayın hiç.
Tütünspor diye bir futbol takımımız varmış sayenizde öğrendim ve üzüldüm. O da mı battı, sorması ayıp.?

Ya anlamıyorum ki bu ülkede mi sadece böyle bu işler yoksa her ülkede böyle yarım yamalak mı? Niye iki elinizde bir siki doğrultamıyorsunuz anlamıyorum anlamıyorum. 
Daha çok yolunuz var bu sigara yasağı konusunda çoook. 


-ay ay ay küpelerden de istiyorum ayrıca pof

6 yorum:

Witchie of Stars dedi ki...

Verdiğin linkteki velet de çocuk falan ama duygu sömürüsü nedir, nasıl uygulanır, çok iyi öğrenmiş erken yaşta. Aptal saptal sigara karşıtı afişler falan değil de daha çok annesiyle katıldığı anormal etkinlikler bu hale getirmiş kızı bence. Bunun büyümüş halini düşünmek istemiyorum bile. Sonra kızları neden sevmiyorsun, neden kız arkadaşın yok, vs. Nesini seviyim ya, daha şuncacık boyuyla duygu sömürüsü.. bi yandan elişi yapmıyor olsa belki inanılabilir samimiyetine de.. sinirlendim haribiden ha!

sigara da kötüyse bana kötü kardeşim, senin aklın akıl da benimkisi değil mi? içersem içerim sana ne? ailem de bu davranışımın sorumsuzca olduğunu düşünüyorsa bırak da bu sorunumu ailemle ben çözeyim. Sen devlet olarak git vatandaşına vize vermek için günlerce haftalarca aylarca uğraştıran ülkelere vize uygula önce. Ya da bize vize uygulamalarını engelle. Git doğu şehirlerindeki insanlarını eğit, öğretmensiz köylere öğretmen olmak için sıra bekleyen yüzlerce insanı gönder. Yok neymiş, sosyal evletmiş. Soysuz devlet bu başka bişiy değil.

Evet, feci sinirlendim!

rahat yazar dedi ki...

Alkol konusundaki düzenlemeler de değil caydırmak ortalığı daha da alevlendirdi bence:)

WhoCares? dedi ki...

Biz küçükken sigara da içilirdi püfür püfür , küfür de edilirdi, tutti fruttiler de boy gösterirdi. Hiçbirimiz uyuşturucu bağımlı, seri tecavüzcüler haline gelmedik. Hatta şimdi yetişen çocuklardan daha iyi ruh haline sahip olarak büyüdük. Bir şeyi yasaklayacaklarsa asıl şu abidik gubidik dizileri yasaklasınlar...

pippi haşmet dedi ki...

Witchie of Stars, aşırı karışıyorlar millete. Şu başbakanın sevmediği şeylerin yasaklanmasına da ayrıca hastayım. kapalı yerlerde içmeyelim tamam da bu kadar sansür de "yok ananın amı" dedirtiyor insana.
Bir de alkol var. aksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyorlar biz bir şey diyor muyuz" bu cümlenin altındaki anlam belli derdik ama hadi demeyelim bari. ne sanıyorsunuz kendinizi nereden buluyorsunuz bu hakkı. Sana ne içtiğimden sıçtığımdan sen asıl işlerini yaptın da bunlar mı kaldı sana.. aytttt!!

pippi haşmet dedi ki...

rahat yazar, bokunu çıkarmak sadece başka bir şey değil, gerçekten bokunu çıkarmak..

pippi haşmet dedi ki...

WhoCares? , düzenlemeler getirilsin de bu kadar abartmaya olağanüstü hal ilan etmeye ne gerek var. yıllardır herkes göz önünde içti de ne oldu, içen içti bırakan bıraktı.
ne kimse zorla içirdi bana ne de ben kimseyi zorladım. sen eğitim işini hallet de gerisi kendiliğinden gelir ama en son eğitime bakmak aklına gelecek herhalde. ya da ilk önce aklına geldi de işine geldiği gibi yapmaya devam ediyor bu konuyu da.