31 Ekim 2010

ÖSYM'nin Teknoloji ile İmtihanı


Bir sınavı daha geride bıraktım efenim. Hemen izlenimlerimi aktarıyorum.
Sevgili sınavgiriciler, dandik kalem konusunda haklıymışım. Gazetenin verdiği kalemlerden iki adet sınav kalemi verdiler. Kağıt mendil yoktu sadece incecik "bir" peçete vardı. 3-4 adet Olips (tane olarak) vardı. Yarım litrenin daha azı var ya hani mini su şişesi, heh ondan da su vardı. Bir kalemtıraş, bir de kalitesiz silgi vardı. Bunları bilin bundan sonra böyle imiş. Sınava kağıt mendil de almadılar iyi ki akmadı burnum hıh

Parmak kadar çocukken bile sınavlara tek başıma giden bendeniz, mecbur kaldım bu sefer, babamla gittim sınava. Çanta alınmıyordu çünkü. Böyle bir garip oldum, sadece kimlik ve sınav giriş belgesi ile girdim. Ben giderken milletin bir kısmı geri dönüyordu. Yüzüklerini, kolyelerini çıkarttırmışlar, birilerine bırakma çabasındalardı. Hatta emanet edecek kimsesi olmayanlar gömdüler efendim. Evet bildiğin gömdüler alyanslarını. Komediydi resmen. Süper bir üst arama olması gerekiyordu değil mi bu kadar hassaslığa.? Ha haaa, neeerdeee... Bir tane kadın bir tane de erkek polis koymuşlar kapıya, öylesine bir ellediler o kadar. Hatta kadın sadece ceplerime bir de takı taşıyıp taşımadığıma baktı. Çorabıma süpersonik bir cihaz yerleştirmiş olsam hayatta anlamazlardı, hatta ne süpersoniği bildiğin 3310 hatta artırıyorum walkman koy, hiiç çakmazlardı. Salonda 3 tane gözetmen vardı, salonda kopya çekmek zor olurdu herhalde. 
Hayır anlayamadığım şey şu, 1234 şifreli bir sistem kullanıyorsunuz malum sorular sistemden çalındı, bu kadar yaygaraya ne gerek var? 

Olması gereken buydu elbette bu kadar önlem alınmalıydı hatta bu bile yeterli değil ama işte zoruna gidiyor insanın yarım yamalak iş yapılması. "Aaa teknoloji çok gelişmiş biz milletin alyansını almayalım sınava" demeleri garip. Şifreni 1234 yap sonra milletin alyansına şüpheyle bak. ehi..

Sınavı yine birincilikle bitirdim, en birinci ben çıktım. Bu millet onca zaman ne yapıyor sınavda anlamıyorum. 1 saat mi ne vardı, verip çıktım. Çıkışta ikinci bir "Beyin Bedava" olayı yaşanmasın diye gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındım ama meraklı teyzelere "Sorular çok kolaydı, herkes yapmıştır." dedim.
Beni beklemesi gereken babamı koyduğum yerde bulamadım. Bir tane bakkal buldum, telefon ettim babam gelince versem olur mu parasını dedim, tamam dedi kadın. Çağırdım babamı ama beyimizin gelmesi yarım saat sürdü. Her neyse işte sonra da doğruca eve geldik. Kapese hakkında hâlâ bir şey bilmeyen aile eşrafının geri kalan kısmı, beni 5-6 gibi bekliyorlarmış. Sınava yetişemedim de geri döndüm sandılar sağ olsunlar. 

Bu sene girdik bitti. Seneye girmeyeceğim. Sonraki seneye bakarız artık. Yaşama sebebim oldu KPSS, adeta onun için yaşıyorum. Kazanmak gibi bir gayem de yok, öyle giriyorum çıkıyorum, işim bu.

Ayt bu arada, sınav giriş kuyruğundaki kızlar "Ay ben 40 almıştım şimdi 40 da alamazsam ne yapacağım?" diyorlardı. Ağızlarına ağızlarına çarpacaktım giriş belgesini. 

İşte böyle efenim. Biraz özgürleştim artık. Şimdi ev hanımı olacağım. Örgü öreceğim, evlilik programı izleyeceğim, dizi izleyeceğim, günlere gideceğim. Huzur bunlardaymış arkadaş, onca sene boşuna kasmışım kendimi, yok okuyacağım yok büyük kadın olacağım yok şöyle yok böyle. Hayat el hareketi çekince anladım ki çok saçmaymış bunlar. Öyle işte..

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Aaah ah ablam da girdi sabah..iyi de bi puan almıştı inş daha iyisini alır daha doğrusu alırsınız...=D

Judy Abbott dedi ki...

neyse oldu bitti, geçmiş olsun Pippilotta.

We are the Hippies dedi ki...

bu kadar mallık olacağına adam gibi arama yapsınlar artı o yüzükleri falan kendileri toplasalardı bari bir şekilde sistem oturtsalardı. Millet gömmek zorunda kalmış ayıp lan. Bence rezalet olmuş bildiğin. Soruları çaldırıyorsunuz bildiğin bir boku beceremiyorsun sonra milleti kepaze et.

Deli Paratoneri dedi ki...

Pippim, sen elinden geleni yaptın boşver gerisini. Aslında insanı strese sokan şey KPSSden çok kendi işini icra edememek... Çalışan insan mutludur.. Evde örgü örmek de bir üretimdir orası ayrı :)

MeLLy dedi ki...

Geçmiş olsun şekerim :)

pippi haşmet dedi ki...

Serdar, sonunda araya beni de katmana sevindim ehi :D Amin inşallah emeklerim ziyan olmasın

pippi haşmet dedi ki...

Judy Abbott, valla bitti, sağ olasın ;)

pippi haşmet dedi ki...

hippilazman, hem de nasıl mallık. Herkes sinirden kendini gülmeye verdi kuyrukta. Rezillikti resmen. O yasak bu yasak şu yasak, bir de doğru dürüst aramıyorlar da şaka gibiydi her şey.
Tam fiyasko yine..
İki elleriyle bir siki doğrultamıyorlar.

pippi haşmet dedi ki...

Deli Paratoneri, çok haklısın. örgü örmeyi çok seviyorum zaten. Bir de en azından bir şey üretiyorsun, böyle mal gibi beklemiyorsun.

pippi haşmet dedi ki...

MeLLy, sağ olasın ;)

mavi dedi ki...

hadi bakalım hayırlısı olsun. Anlayamadığım o sudan içmemişsindir umarım mazallah okunmuşsa falan :)

rengarenk dedi ki...

Ya Valla bu kalem işi olayı bozdu... O kadar alıştım uçlu kaleme. Bi de 0.5 bu. En küçüğü nerdeyse... Şimdi işin yoksa iki yıl boyunca 'alışmak' için her sınavda kurşun kalem kullan... Pöff!
İnşallah atanır da ev hanımından öğretmenliğe terfi edersin :)

Geveze dedi ki...

geçmişler olsuuun pippicim. inşallah güzel bir sonuç alırsın, ama alamazsan da boşver :)

gaz vermek için söylüyorsam gözlük numaram 627 olsun; senin gibi bir öğretmenim olmasını çok ama çok isterdim. heyhat, kpss gibi bi epic fail'ın sorumlusu devlet utansın.

ayrıca alyans gömme olayına da bittim. çok mantıklı, çok da süpersonik. ama merak ettiğim kısmı, sonra gömdükleri yerden bulabildiler mi o alyansları neyin? yanlışlıkla başkası almamış yani? :))

cemo dedi ki...

Geçmiş olsun :) Bi ara bende profesyonel össci olmuştum her sınavdan ilk ben çıkardım bizimkiler illet olurdu.40 alıpta tekrar sınava girenlere belge değil meşe odunu lazım anca paklar

Tamkarışık dedi ki...

Geçmiş olsun =) Yaşananlar aynı hemen hemen. Bu alyans gömme olayı da benim okulda da vardı. Artık gömen gömdü, gömemeyen girişteki taşlara sıraladı neyi var neyi yoksa. Gözden çıktı bir sürü "metal" şey.

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Amacım polemik yaratmak değil ama alyanslı adayları almayan sınav-cılar,nedense başörtülüleri aramadı bile!Kınıyorum!
Ne yapacağız yau!10 Kasım'da açıklaniyiiii,iyi geçmedi,hatta bu konuda konuşmak bile istemiyrim!
Ama rezildi herşey,hele o peçete...
Popomu silmeye bile tenezzül etmezdim,çürük kalemde cabası,hele o silgi...

Devlet yapıyo,siz beğenmiyosunuz diyenler oldu da eyvallah hacı dedim!Devlet bunu kendine yakıştırdı ya,helal!

Hayırlısı !

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Ve moral olsun,ödülün var;)

pippi haşmet dedi ki...

Mavi Balon, iki yudum aldım. 3 saat oturunca insanın nevri dönüyor mecbur kaldım ehi :)

pippi haşmet dedi ki...

rengarenk, gerçekten çok sinir bozucu o kalemler. Hadi bu sınavda matematik yoktu ama seneye ne olacak. ben bu kalemle soru falan çözemem, kötü oldu çok kötü oldu. Gerçi öyle de böyle de atanamıyorum ya neyse :D

pippi haşmet dedi ki...

Geveze, Allah'a emanet diye gömdüler, gömerken de besleme çektiler başına bir şey gelmesin diye ahaha :D Bilemiyorum erken çıktığım için takip edemedim o işi.

pippi haşmet dedi ki...

cemo, aklıma geldikçe uyuz oluyorum. Millet 0 ile atanıyor ben 85 alsam atanamıyorum. of pof

pippi haşmet dedi ki...

Gülşah (Tamkarışık), çok komikti eğlendim ciddi ciddi :D Aklın yolu bir demişler ama bre sorumsuz defalarca uyardılar seni, bir gün takmasan nolur ki. alla alla alla allaa :) Giriş belgesinde bile yazıyordu. hıh

pippi haşmet dedi ki...

Üsturupsuz Yazar, en kötüsü de sınava girmeden dandik bir kalem vereceklerini bilmemdi. Yani verdiği güven bu kadar. Ama peçete konusunda kendilerini aştılar. Ben Teno paketi falan bekliyordum, "bir tane" gerçekten popo silmeye tenezzül edilmeyecek peçeteyi görünce bir garip oldum. Yazık gerçekten.