12 Mayıs 2010

Hay Sosyal Medya Kadar Başınıza

Sosyal medya kullananların her zaman daha akıllı insanlar olduğunu düşündüm ben. Birçok şeye sinirli, klişeleri sevmeyen, yapmacık olmanın dışında gerçekten de farklı olan insanlardı. 
Biz iyiydik kendi aramızda.
Sonra geçen de dedim, ünlüler geldi, ünlüleri takip eden medya severler geldi, o geldi bu geldi. Tiksindim.
Haberler yapılıyor, sanki biz yeni çıkmışız piyasaya gibi. Biz senelerdir buradayız, yeni değil hiçbir şey, geç gelen geç gören sizsiniz ve siz bizi görmediğiniz o dönemde hepinizle dalga geçtik biz. Hâlâ da geçiyoruz. -Takdir ettiklerimizi de samimiyetle takdir ettik. -

Yok sosyal medya pornoyu geçmiş, yok aslında hepimiz birer yazarmışız, şairmişiz. 
Şair olacak adamın bloglarda ne işi var.? Yönetmen olacak adam, gidip bir yönetmenle çalışmak yerine sikindirik bir blogda ne boğuşacak, işi burada mı öğrenecek? Öğrense bu işte başarılı mı olacak? 2-3 yönetmeni takip edince yönetmen oldum mu zannedecek? Şiir mi yazıyorsun, kalemine mi güveniyorsun, dergiler var bunun için, işin ustaları var, git öğren biraz, yeteneğini yont, adam gibi kalıcı işlere imza at. Piyasa şarkıcısı olup ne yapacaksın.? Git müzik okuluna ya da bir müzisyenden ders al. İşi usülünce yap. Müzisyenlere kendini takip ettirmeye çalışmak da ne? Embesillikten başka bir şey değil.

Ünle dalga geçen bir sürü yazı yazıyoruz, ünlüleri eleştiriyoruz hatta onlara gülüyoruz. Sonra da kalkıp ben ünlü oldum mu diyeceğiz.? Ana haberle dalga geçip sonra ana habere konuk olan Şahan mıyız biz? "Ama biz farklıyız", neden? Yoo hiç de farkımız kalmıyor o zaman. 
Yaptığımız her şeyi, aslında birileri bizi görsün diye yapmış olduğumuz sonucu çıkıyor ki bu bizim ayıbımızdır.
FriendFeed'te bile sadece galalardan davet almak için, markalara yaranmak için orada olan insanlardan fersah fersah kaçıyorum ben. İkiyüzlülüğü sevmedim sevemem de.
İnandığım, sevdiğim, takip ettiğim, değer verdiğim insanların aslında belli bir amacı olan ve sırf bu amaca ulaşmak için sosyal medya denilen zımbırtıyı kullanan (aslında bizi kullanan) sıradan zekalı insanlar olduğunu görmek istemiyorum ben.

Bana giren çıkan yok tabii, engellerim, görmem olur biter.
Dilerim, ne amaçla aramızda olduğu belli olmayan abidik gubidik tipler türemez etrafımızda yine abidik gubidik uydurma hayat hikayeleriyle.
Dinlendiğimiz, dertleştiğimiz samimi ortam bozulmaz.

6 yorum:

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Okuduğum nadir sağlam eleştirilerden birisi...Üstüne laf söylenmez...

pippi haşmet dedi ki...

Eyvallah Üsturupsuz Yazar.

E. dedi ki...

Hay ağzına kurban olduğum ne güzel de demişin.

pippi haşmet dedi ki...

:) Sağ olasın SarhoşKedi

cüneyt uzunlar dedi ki...

Pippi Haşmet, dergi ve kitap dünyasının piyasaya bağımlı hiyerarşik yapısı içinde yer almamk için burada soluklanan bana, hadi bas git senin yerin burası değil mi diyorsun?.. :))

pippi haşmet dedi ki...

@cüneyt uzunlar
Eğer birileri görsün de kitap üstüne kitap basayım diyorsan evet öyle diyorum :))
Ama anladığım kadarıyla senin durumun farklı bizden birisin sen, "soluklanmak" için var burası, kendini göstermek için değil, ben buna uyuz oluyorum :)