27 Mayıs 2010

Dolapdere Big Gang


Eski ve bu yüzden bazılarında değersiz görülen şeyleri günümüze uyarlamayı her zaman destekledim, destekliyorum.
Evet geçmiş herkesin ilgisini çekmiyor olabilir ama insanların ilgisini çekmiyor diye onları geçmişte bırakıp yola devam etmeyi doğru bulmuyorum. Eskiye ait herhangi bir şeyi, günümüzde ilgi görecek şekilde uyarlamayı eski değerleri bugüne taşımak açısından sağlam tek çözüm olarak görüyorum.

Dolapdere Big Gang da bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş, gerçekten el üstünde tutulası bir grup.
Bildiğim kadarıyla 2004 senesinde farklı mekanlarda çıkarak başlıyorlar daha sonra albüm çalışmaları başlıyor. 2006'da ilk albümleri "Lokal Strangers" çıkıyor. 
Ardından 2007'de "Just Feel" albümünü çıkarıyorlar. Bu albümde Işın Karaca ve Teoman albüme misafir olarak katılıp birer şarkı seslendiriyorlar. Yine bu albümde grubun kendi yaptıkları bir şarkı da yer alıyor.
2010 itibarıyla da yeni albümleri "Art-İst" piyasada. 

Dolapdere Big Gang, bu işi ilk yapan değil elbette. Ahmet Koç, Laço Tayfa, Fuat Saka ve daha pek çok isim, benzer şeyler yaptı. Kendi ezgilerini değerlendirdiler. Hepsini bağrına basan bir dinleyiciyim ben evet..

Dolapdere Big Gang'in http://www.dolapderebiggang.com/



Dolapdere Big Gang- It's Raining Man



Dolapdere Big Gang- Shut Up



Dolapdere Big Gang- La Ista Bonita


Dolapdere Big Gang- Gimme Hope Joanna


6 yorum:

pharaoh dedi ki...

gecen gun live izledim, gayet basarililar =)

pharaoh dedi ki...

Gimme Hope Joanna'nin basindaki intro "Aglama degmez hayat bu gozyaslarina" ya, ben de canli izlerken yanimdaki Alman arkadasima, "aaa sen bu sarkiyi bilmezsin, eski Turk sarkilarindandir" dedikten 3 saniye sonra Gimme Hope Joanna baslayince rezil olmustum :P

pippi haşmet dedi ki...

ekşi'de canlı performansları iyi değil diyorlar ama şu tespiti yaptım.

Albüm çıkmadan önce yazılanlarda hep canlı performanslarının ne kadar iyi olduğundan bahsedilmiş. Albümden sonra ise canlı performansları iyi değil denmiş.
Demek ki canlı performansları iyi ama albüm daha başarılı :)

Adsız dedi ki...

grup ilk çıktığında canlı performanslarını izlemiştik arkadaşlarla. albümdeki sound'u bar ortamında alamadık tabii. sonrasında ikinci albümü yaptılar ve iyice soğuduk. bazen herşey tadında güzel. her klasik parçaya sulukule vıjjıckk vıjjıckk sesleri döşersek tuttururuz mantığı pek cazip gelmedi sonradan. hele albümlerinde teoman'ın helldorado'nun efsaneleşmiş parçasını kabız şekilde okuyor oluşu iyiden iyiye bozmuş havalarını. ışın karaca'nın sesine laf atmıyorum ama herparçanın altından kalkarım havası da cabası. özet olarak dinlendikçe "bu sene de bekar gezelim.." formunda cover yapıp sönüpgidiveren laçinbiraderlerin peşinden gideceği aşikar. hızlı tespit yaptım. affola :o)

pippi haşmet dedi ki...

ayınınteki,
Bu albümleri yeni sanırım daha içeriği hakkında bir fikrim yok ama ümit ediyorum ki içinde kendi şarkıları fazla olsun.
Kendimce onlara zaman verdim. Zaman ilerledikçe kendi parçalarını da yaparlar diye. Dileğim odur ki, bunu yapsınlar. Yine içinde TSM'ne selam çakılsın ama yabancı şarkılara bağlamasınlar isterim şahsen.. İlk albüm için neyse ikinci albümde de bir tane şarkıları vardı bakalım sanırım artırıyorlar. Ki bence artırmaları lazım yoksa heves olarak kalırlar.

Bilemiyorum. Bir de mümkünse röportaj vermesin bu arkadaşlar :)) Saçmalıyorlar :)

Adsız dedi ki...

J'ai appris des choses interessantes grace a vous, et vous m'avez aide a resoudre un probleme, merci.

- Daniel