14 Aralık 2008

Atina'da Liberter Ayaklanma


Fotoğraflar için: NTVMSNBC

6 Aralık 2008 günü 15 yaşındaki öğrenci Alexandros Grigoropoulos, bir polis tarafından göğsünden vurularak öldürüldü.
Hem de zannedildiği gibi polise yönelik herhangi bir tahrik bile söz konusu değilken.. Tahmin edileceği üzere bu öğrencinin kim bilir neler yaptığı iddia edilecek, iddia edilmekte. Polis gençlerle nedensiz tartışmaya başlıyor, sonrasında da silahını ateşliyor ve gencin göğsüne isabet eden kurşun gencin ölümüne neden oluyor. Tartışma sırasında polisin, gence penisini gösterip küfürler savurduğu da söyleniyor. Görgü tanıkları bu konuda polisin kusurlu olduğunu söylüyor ama Karamanlis hükümeti, katilleri koruma uğruna bunu yalanlıyor neyse ki daha sonra basın, hükümetin yalan söylediğini bildiriyor.
Ve olaylar kontrolü güç hatta kontrol edilemez seviyeye ulaşıyor.
Devletin, hükümetin kendi borusunu öttürmeye çalıştığı bir yerde yaşamanın zorluğunun bilincine varmış gençler, Atina sokaklarına indi ve her şey değişti.
Ekonomik kriz ve olaylar dolayısıyla çöken turizm Yunanistan'ı hazırlıksız yakaladı.
Ayaklanan gençler hükümeti istifaya çağırdı ama bize çok tanıdık gelen ifadelerle hükümet istifa etmeyeceğini beyan etti.

İçinde şiddet olan hiçbir şey onaylanamaz en azından bunu ben onaylamam ama Atina başta olmak üzere Yunanistan'ın geneline yayılan bu eylemleri desteklediğimi de bildirmek isterim.
Bizim başımıza sıklıkla gelen ve nedense hep bir şekilde üstü örtülen devlet cinayetleri, başka ülkelerde ne kadar çok ses getiriyor, bu bize de örnek olmalı. Gençlik hükümeti alt edebilecek güce her zaman sahiptir, önemli olan susmamayı ve pes etmemeyi bilmektir. Şiddeti kınamakla birlikte dediğim gibi eylemleri de takdir ediyorum.

Bir de şunu okumalı:

Hiç yorum yok: