1 Mart 2011

Türkiye'de Günaydın


Günaydın kuzuşişlerim, erken kalkanın site yasakladığı güzel ülkemizde yine bir yasaklama vakası ile karşı karşıyaymışız. Ben de anlatanların yalancısıyım şimdilik, yalancı olmaya da razıyım yeter ki doğru olmasın bu. Ama maalesef doğruluğa doğru gidiyoruz. 
Çoğumuz DNS denen şeyi öğrendik artık, ayarlamalarımızı yaptık, başbakanımızın izinden gittik ve yasaklı sitelere girebiliyoruz ama biliyoruz ki sorun, sitelere giremememiz değil. SORUN, sitelerin ve dahi her şeyin yasaklanması.. 
Güzel ülkemizi yönetenlere sorsak, en özgür ülke Türkiye. İfade özgürlüğü dedin mi duracaksın, bir numarayız biz çünkü. Bize höt diyen yok, olamaz. Çünkü idarecilerimiz bizi koruyor, ifadelerimizi özgürce dile getirebiliyoruz. Tabii DNS ayarlarını değiştirenler arasında. 
Evet
Engelleme durumu şu an ne alemde bilmiyorum, bölge bölge engellenmeye başlandığını biliyorum sadece. 
Twitter üzerinden #blogumadokunma etiketiyle bir eylem başlatılmış, bunun dışında aslında her yer eylem alanı zaten, sesinizi duyurabildiğiniz kadar duyurun. 
Ve lütfen sadece sıra size, bize geldiğinde değil, her engellemede buna -porno siteleri de dahil- sesinizi duyurun. 

Bilenler bilir, Blogspot'un başına gelen ilk engelleme değil bu, ekim 2008'dekinde DNS ayarlarını değiştirmeyi bilenlerin sayısı bu kadar çok değildi ve herkes mağdur olmuştu. Kendi blogumuza giremiyorduk, bırak okumayı. O zamanki engellemenin sebebi bir mi birkaç blogun mu ne, Digiturk'e ait içeriğin yayınlaması idi. Ve içerik kaldırılması gibi basit bir önlem yerine koskoca Blogspot'u engellemeyi daha mantıklı bulmuşlardı. Şimdiki yasaklamanın nedeni bilinmiyor henüz. Bu da ayrı mesele, yasaklanıyoruz ama neden yasaklandığımızı bilmiyoruz. Şamata şamata şamata şamata..!!

Şimdi DNS var diye sakın sakın sesinizi çıkarmayı ihmal etmeyin, burada önemli olan girmek/girememek değil, yasaklamalar.. 

Madem ifade özgürlüğümüz var (!) ahanda buyrun size fırsat.. Büyükelçiye laf yetiştireceğinize somut somut gösterin ifade özgürlüğü olduğunu, değil mi hükümet!! Kaldırın yasaklamaları.. Alın size ortam işte.. 


Güncelleme: Yasak sebebi 2008'deki ile aynıymış. 
Selamlar Digiturk!