30 Ekim 2010

Sevgili KPSSzedeler Dikkat Dikkat

Yazmasam vicdan azabı çekerdim. Benim gibi sersemgillerden değil herkes, nasılsa biliyorlardır ama olsun hatırlatmakta yarar var.
Özet geçiyorum.
-Yanımıza neler alacağız? 
*Sınav giriş belgesi. 
*Kimlik ya da pasaport. (Ehliyet yok verilen bilgide, ehliyete güvenerek gitmeyin, kimliğiniz mutlaka olsun yanınızda.) 
*Bir adet vesikalık fotoğraf.

-Yanımıza neleri almayacağız?
Kalem, kağıt, silgi vb kırtasiye malzemeleri olmayacak yanınızda. Aslında yanınızda hiçbir şey olmayacak yukarıdakiler haricinde. Devlet bizi düşünmüş ve kalem, silgi vesaireyi kendisi verecek. Su da verecek, şeker de verecek.
Yanınıza saat almayın, kolunuzda da olmasın tabii. Sınav salonlarında duvarda saat olacakmış. Yüzük dahil herhangi bir takınız olmayacak. Üzerinde metal zımbırtılar bulunan kıyafetler giymeyin. Madeni para olmasın üzerinizde. Cep telefonu olmasın, herhangi başka bir elektronik cihaz olmasın. 
Kızzzlar çantaları da almıyoruz yanımıza. Ayrıca emanet de edilmiyormuş kapıda, sorun olmasın hiçbir şekilde taşımayın bunları.

Sınavda ölseniz bile dışarı çıkmayın, sınav bitmeden sınav salonundan çıkanlar bir daha geri gelemeyecek imiş efendim. Çişinizi sınava girmeden yapın. İshalseniz Allah kolaylık versin.

Yalnız benim kafama takılan bir şey var. Kağıt mendille ilgili herhangi bir şey okumadım. Ya burnumuz akarsa o ne olacak? Kağıt mendil veriyorlar mı? Yanımızda götürsek almazlarsa içeri, göt gibi kalırız valla. Bu konuda bir bilgisi olan varsa bana da söyleyiversin bir zahmet.

+++ Haber
Bu gece itibarıyla yaz saati bitiyor efenim. Yatmadan önce saatleri geri almayı unutmayın, yarın sorun yaşamayın. 

***

Sınava daha önce de söylemiştim çalışmadım, öylesine bir konu tekrarı yaptım o kadar. Yine denemelerde 100-110 net yapıyorum bu da demek oluyor ki sınavda 30 yanlış garanti eheh. Neyse umurumda da değil. Umurumda değil ama bugün bir stres başladı. Başım ağrıyor çok şiddetli, gece de muhtemelen uyuyamayacağım. Hadi hayırlısı ne diyeyim.
Saçma bir sistem falan demeyeyim hadi bu sefer; çalışan, emek veren herkese başarılar diliyorum. Öptüm kuzuşişlerim.