30 Haziran 2009

İşte Geldim Burdayım

Adettendir böyle zamanlarda bu başlık atılır.
Evet ben geldim. 2 hafta dedim iki haftayı geçti, ben bile hayret ediyorum nasıl durabildim yazmadan diye.
Nerden başlamalı nasıl anlatmalı.
Post bombardımanı şeklinde zaten önemli kısımları ayrı ayrı ele alacağım da burda bir özet geçeyim sevgilim blog.

Sınav malumunuz 27'sindeydi. Lakin ben bu sınavın 27'inde olduğunu bilmiyordum, 28'i zannediyordum burda da böyle duyurdum ama kimse de kızım salak mısın 27'sinde sınavın demedi. İki gün kala bir bakayım yanlış olmasın deyip sınav giriş belgeme baktım da öyle kurtuldum 1 senemi yiyecek hatadan.

Sınav öncesine bakalım. Bir ara kardeşim geldi bana moral verdi gitti. Güzide iki değerli insandan cici cici hediyeler aldım. Biri Papatya Prenses'tendi, arayıp bulamadığım için bana pazar filesi alıp uzun uğraşlar sonucu gönderdi. Sıkılmadan ulaştırmaya çalıştığı için teşekkür ediyorum kendisine. Çok sevindim benim de pazar filem var artık. Ivır Zıvır, blog yazıyordu ama sonra kapattı yine de beni unutmadı Gloom ve benim isimlerimizin yazılı olduğu ebru gönderdi bana. Hem de nasıl emekli bir şey anlatamam, elleriyle yapmış, lalelerinin kenarına isimlerimizi yazmış, çerçevesi, gönderme aşaması derken o kadar minnettar kaldım ki anlatmam imkansız. Bıkmadan usanmadan uğraştığı için ve hiç tanımadığı biri için bu kadar emek harcamaktan çekinmediği için çok çok teşekkür ediyorum.

Sınavdan iki gün önce, İşeyen Komşuoğlu beni motor gezisine çıkardı. Motordan inerken düştüm rezil oldum. Elim azıcık sıyrıldı.

MJ gitti. Ben de ölebilirim, bunun uzak ihtimal olmadığını gördüm.

Sınavdan önce çok çok farklı şeyler olmadı denemelerde 93'e kadar çıkmıştım sınav için de 85-90 arası bir şey olabilir ama yüksek ihtimalle olmaz diyordum nitekim olmayacak. Genel manada zaten düşer bu puanlar da bakalım artık.
Ben zaten bas bas bağırıyordum hep KPSS gereksiz, saçma diye de sorulara bakanların da benimle aynı fikirde olması biraz olsun içimi rahatlattı dilerim en kısa zamanda ülkemiz böyle bir saçmalıktan kurtulur. Liseden TM çıkışlıyım matematiğim iyidir ama süre sorunum oluyordu bu sefer iyi olan matematiğim bile kurtaramadı KPSS'yi. Matematik soruları zor geldi, vatandaşlık soruları saçma geldi geldi de geldi. Eğitim dersen hiç açmıyorum, popom uyuştu otur otur.. Kimler hazırlıyor bu soruları gerçekten tanışıp bir hayır dualarını almak isterdim. Elleri dert görmesin. Neyse..

Sınavdan sonra çıktım bir sigara yaktım. Sınav öncesinde kapıda elimi ısıran böceği andım baktım elimin üstü kızarmış şişmiş. Böceğin eşgalini tarif etmeye çalıştım kendime.

Arkadaş aradı, onunla buluştum. Yanında cici bir kız daha vardı azıcık oturduk. Gloom'un hava kararmadan evde ol tembihine uyarak yağmurun bardaktan boşanırcasına yağmasına aldırmadan attım kendimi sokağa. Yürüdüm yürüdüm. Eve geldiğimde hemen eriklere ve karpuzlara saldırdım, ishal olma korkusu olmadan yedim hepsini. Sonra da uyumuşum zaten. Mükemmel deliksiz bir uykuydu. Rahatsız uykularımdan sonra o uyku o kadar iyi geldi ki..

Sınavdan sonra gelemedim çünkü başka alemdeydim sanki. Ancak inebildim yeryüzüne.

Sınav öncesi, sınav sonrası beni merak eden, başarı dileklerini, dualarını eksik etmeyen tüm arkadaşlara yüzlerce kez teşekkür ediyorum.

Sınav öncesindeki dengesiz davranışlarıma sabreden, sorunları çabuk çabuk çözen sevgilime de tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız..