14 Ekim 2008

Tokalaşmayı Reddetmek

Ne saygısız insanlar var.? Tokalaşır mısın tokalaşmaz mısın demeden ellerini uzatıyorlar, sonra da bana kızıyorlar..
Tamam tamam..
O değil de bir kere başıma gelmişti fakültenin ilk yılları tokalaşma konusunda hevesli olduğumuz yıllar.. Bir doğum gününe gittik arkadaşlarla.. Bir arkadaşımız da erkek arkadaşıyla birlikte gelmişti. Kızla tokalaştım öpüştüm, çocuğa elimi uzattım.. Anaa.. Elim öylece kaldı.. Allahım, ne büyük bir utançmış bu, ne büyük rezillikmiş. Şöyle boş bulunup elime baktığımı hatırlıyorum, acaba görünmeyecek şekilde mi duruyor diye sanırım. Yoo, gayet de güzel görünüyordu.. Sebebini bilemedim ama sonra arkadaş ertesi gün özür diledi kaba davrandığını söyledi, dini inançları gereği tokalaşmıyormuş. "İyi de hacı, sevgilinle el ele geziyorsun?" diyecektim, yanlış anlar şimdi bu diye diyemedim..
Zamanında ben küçükten bu durumu hala oğlum da yaşamıştı, o zaman ona kızdığımı hatırlıyorum amma abarttı canım demiştim.. Ama haklıymış..
Elimi uzatmıyorum artık karşımdaki elini uzatmadan.. Şimdi mi kötü önceden mi kötüydü bilmiyorum.
Neden tokalaşırmışız.?
Yalnız tabii, saygı duyarım tokalaşmak zorunda değil kimse. Hele de böyle mikropların dolaştığı dönemlerde ama işte kötü oluyormuş insanın elinin havada kalması, derdim o hani.